Vappubrunssin aloittaa Aperol sour

Aperol sour

Vapun sää on lähes aina epävakaa, mutta kevään juhla se on silti. Vappubrunssin herkut ovat kepeitä ja nopeita. Jihhaa – ihan kohta on juhla!

Kokosin tähän vappubrunssiehdotelmaan nuoren blogini parhaat herkut, toivottavasti niistä löytyy apuja brunssin ideointiin. Osa ruoista on helppo kuljettaa piknikillekin, jos sää mitenkään sen sallii.

Aperol spritz on ollut tähän astinen drinkkisuosikkini, kunnes maistoin Aperol souria. Sitruunainen juoma on raikas, kepeä eli täydellinen aperitiivi kuplivan juoman tilalla.  Vappubrunssi kaipaa muitakin juomia, kuten skumppaa, smoothieta, tuoremehuja ja hyvää kahvia.

Maukkaita salaatteja

Parsaa, parmankinkkua ja parmesaania

Parsasalaatit sopivat vappubrunsseille mainiosti. Tässä kasvisversio ja parmankinkulla höystetty parsasalaatti.

Salaatti: granaattiomenaa, persimonia, rypäleitä ja vuohenjuustoa

Persimon, granaattiomena ja vuohenjuusto tuntuvat olevan meidän perheen herkkusalaattien kulmakiviä. Niin vappunakin. Salaatin kruunaa vielä vinegretti. Jos pakkaat salaatin piknik-evääksi, kaada kastike pieneen purkkiin ja lorauta sitä salaattin vasta nautittaessa.

Kananmunaruoat kuuluvat brunsseille

Kananmunilla täytetyt avokadot

Uunissa avokadokupissa kypsennetyt kananmunat ovat aamiaisen, lounaan tai brunssin helpoin ja vaivattomin herkku. Ne kypsyvät sillä aikaa, kun käyt suihkussa.

Jos ruokailijoita ei ole paljon, tarjoa munakasta. Se syntyy hetkessä, mutta vaatii kyllä kokilta ripeyttä ja valppautta, sillä se on todella hetkessä valmis. Tee se vasta, kun vieraat ovat valmiita aloittamaan ruokailun.

Rapukakut hurmaavat

rapukakut ja pinaatti-mangosalaatti

Tarjoa brunssivieraillesi chilillä maustettuja rapukakkuja pinaatti-mango salaatin kanssa. Niissä on vähän enemmän hommaa, mutta ne ovat vaivan väärti.

Mausteista broileria

Tee perinteisten lihapullien sijaan mausteisia broileripyöryköitä.  Voit valmistaa ne jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja ne on myös kätevät pakata matkaan, jos tarve vaatii. Miedonmakuinen broilerinjauheliha saa chilistä, inkivääristä ja korianterista potkua. Jos kaipaat sitä vähemmän käytä vain puolikas chili tai jätä se kokonaan pois.

Kana-couscoussalaatti ja jogurttikastike

Kana-kuskussalaatti on syntynyt Jamie Oliverin tarjoamasta inspiraatiosta. Se on ruokaisa salaatti buffet-pöytään.

Broilerinuijat ovat helppoa vierastarjottavaa ja ne sopivat hyvin otettavaksi mukaan piknikille. Sillä välin kun puuhailet muuta, voit unohtaa ne uuniin. Kääräise broilerinujiin pieni pala foliota, niin vieraiden on helppo syödä ne käsin. Lautasliinoja kannattaa kuitenkin varata reilusti tarjolle.

Makeita herkkuja

Rahkaletut eli syrnikit banaaniviipaleiden ja vadelmien kanssa.

Vappubrunssin makeiden herkkujen kohdalla otan iisisti. Kaupasta nakkaan koppaan tippaleipiä, munkkeja tai donitseja. Pannukakku on brunssitarjoilun kohokohtia, miksei myös vappuna. Perinteinen, maailman paras pannukakku syntyy uunissa ja makeat rahkaletut eli syrnikit ovat hieman kevyempiä.

Hedelmälautanen

Värikäs hedelmävati raikastaa brunssitarjoilun. Kun pilkot hedelmät erilleen, vieraiden on helppo napsia mieleisensä. Voit raastaa hedelmäviipaleiden päälle valkosuklaata, mutta jos  joku vieraistasi on vegaani tai ei voi syödä suklaata, laita suklaaraaste tarjolle erikseen.

Hauskaa vappua!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s