Kananmunilla täytetyt avokadot

Kananmunilla täytetyt avokadot

Uunissa avokadokupissa kypsennetyt kananmunat ovat aamiaisen, lounaan tai brunssin helpoin herkku. Ne kypsyvät sillä aikaa, kun käyt suihkussa. Kananmunan proteiinit pitävät kylläisenä pitkään.

Tunnustan. Suhtauduin tähän ruokaan  aikoinaan hyvin ennakkoluuloisesti. Avokado ja kananmuna ovat molemmat herkkujani, mutta hei, ei kai kananmunaakaan kannata työntää ihan mihin tahansa, eikä avokadoa ainakaan uuniin.

Olinpa väärässä. Avokado maistuu uunissa käynnin jälkeen kermaisen ihanalta ja kananmunan voit kypsentää sen sisuksissa juuri niin kypsäksi kuin haluat. Olen löysäksi ja valuvaksi kypsennetyn kananmunan ystävä, joten kypsennysajaksi riittää noin 10 minuuttia. Jos haluat nauttia kananmunat täysin kypsinä, pidä avokadomunat uunissa noin 20 minuuttia.

Kananmunilla täytetyt avokadot voi maustaa tulisella chilikastikkeella esimerkiksi tabascolla tai sriracha-kastikkeella sekä yrteillä, lehtipersiljalla korianterilla. Avokadomunien kaveriksi sopii feta-juusto tai  paistettu pekoni sekä paahdettu leipä. Oma suosikkini on pitkään paahdettu tositumma reissari ja munien mausteena yrtit sekä sriracha.

Kananmunilla täytetyt avokadot

2-4 annosta

2 avokadoa
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
limetinmehua
sriracha-kastiketta
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria hiennonnettuna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Jos haluat kypsentää avokadomunat pienenssä uuniastiassa voitele se kevyesti oliiviöljyllä, jottei valkuainen jämähdä kiinni astiaan. Avokadomunat voi myös kypsentää leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä.

Halkaise avokadot, poista kivet. Lusikoi avokadon hedelmälihaa pois, jotta saat kananmunat mahtumaan avokadoihin. Mausta avokadot limetinmehulla, suolalla ja pippurilla.

Riko kananmuna yksi kerrallaan lasiin ja kaada sitten avokadoon. Itse jätin hiemen valkuaista pois, sillä se valuu ja täyttää muuten uuniastian.

Laita avokadomunat uuniin ja kypsennä 10 – 20 minuuttia, riippuen kuinka kypsiksi haluat kananmunat.

Kun avokadomunat ovat valmiit, mausta ne  sriracha-kastikkeella ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa aamiaisella, lounaalla tai brunssilla.

Saatat pitää myös avokadotahnasta tai pokekulhosta.

Jätä kommentti