Pokekulho lohesta

Pokekulho lohesta - poke bowl

Poke bowl on meillä noussut trendiruoaksi, vaikka se ei ole mikään uusi juttu. Se  on ollut Hawajin herkku jo vuosisatoja.  Eikä syyttä. Se on terveellistä, maukasta ja helppotekoista. Pääraaka-aineena on yleisimmin kuutioitu ja maustettu raaka kala ja sushiriisi. Tässä reseptissä suomalaisittain lohi.

Kun ostat kalan pokekulhoa varten, varmista sen tuoreus. Tuore kala ei tuoksu miltään.

Pokekulhon voi tehdä myös tonnikalasta tai vege-version tofusta. Kala maustetaan vahvoin maustein.  Sen voi tarjota myös ilman riisiä. Variaatioita on varmasti monia ja todennäköisesti mitä kauempana Hawajia kulhoruokaa tehdään, sitä enemmän siinä on eroavaisuuksia alkuperäiseen. Eli en väitä tämänkään olevan mikään alkuperäisversio, mutta maukasta se oli.

Pokekulho lohesta

4 annosta

600 g lohta fileenä
1/2 – 1 tl suolaa
1/2 dl soijakastiketta
1 rkl sokeria
3 rkl seesaminsiemenöljyä
2 tl sriracha-kastiketta
1 salottisipuli
pätkä inkivääriä raastettuna
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
Lisäksi  kulhoon:
3 dl sushiriisiä
2 avokadoa
1 punasipuli (marinoituna: punaviinetikka, öljy, hunaja)
puolikas kurkku
1 tlk härkäpapuja
1-2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
kastike
n. 2 rkl sitruunamehua
1 rkl soijaa
n. 5 rkl seesamisiemenöljyä
1 tl srirachaa
1 tl hunajaa

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa lohi kauniiksi kuutioiksi. Mausta lohipalat suolalla. Sekoita lohelle marinadi soijasta, sokerista, seesaminsiemenöljystä ja srirachasta. Lisää marinadiin hienonnettu salottisipuli, raastettu inkivääri, paahdetut seesaminsiemenet ja lopuksi kevätsipulin varret. Sekoita kastike lohikuutioiden joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kuori ja kuutioi avokado, hienonna kuorittu punasipuli. Marinoi halutessasi punasipuli punaviinietikalla, öljyllä ja tipalla juoksevaa hunajaa. Leikkaa kurkku pitkiksi viipaleiksi  kuorimaveitsellä. Valuta säilötyt härkäpavut.

Laita annoskulhojen pohjalle riisiä ja  riisin päälle lohta, avokadoa, sipulia, kurkkua ja härkäpapuja. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja kevätsipulia.Tarjoa lohikulhon kanssa sitruunamehusta, soijasta, seesaminsiemenöljystä, srirachasta ja hunajasta tehty kastike.

Lue lisää poke bowl-ilmiöstä In Style-julkaisun sivuilta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s