Täytetty porsaan sisäfilee muhii meheväksi uunissa

Täytetty porsaanfilee

Syömme porsaanlihaa noin kerran kuukaudessa, lähinnä viikonloppuisin. Täytetty porsaan filee on täydellinen sunnuntaipäivän ateria. Se on helppo valmistaa, eikä sido kokkia pitkäksi aikaa keittiöön.

Porsaan sisäfilee on varsin vähärasvaista. Se kannattaakin kypsentää miedossa uuninlämmössä, jotta mehevyys on taattu. Anna possunfileen myös vetäytyä rauhassa ennenkuin leikkaat sen viipaleiksi.  Possu saa mehevyyttä madeirasta ja teriyakikastikkeesta, hieman makeutta hunajasta.

Madeirasta syntyy myös mainio kastike possulle, esimerkiksi tällä Maku-lehden kastikereseptillä.

Täytettyä porsaan sisäfileetä

4-6 annosta

n. 700 g porsaansisäfileetä
3 rkl voita
n. 3-4 rkl persiljasilppua
n. 50 g levitettävää vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä
tilkka madeiraa
tilkka teriyaki-kastiketta
hunajaa

Silppua tuore persilja hienoksi.

Avaa filee pitkittäissuuntaisesti ja nuiji se tasaiseksi levyksi.  Mausta suolalla ja pippurilla,  levitä päälle vuohenjuustoa ja persiljaa. Kääri porsaanfilee tiiviiksi rullaksi ja sido muutamasta kohdasta langalla.

possunfilee2

Ruskista porsaanfilee voissa pannulla joka puolelta. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla. Aseta filee uunivuokaan. Sekoita madeira, hunaja ja teriyaki. Kaada seos porsaanfileen päälle.

Paista porsaanfilee kypsäksi 150-asteisessa uunissa, noin 20-30  minuuttia.  Anna fileen vetäytyä folioon löyhästi kiedottuna noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Jätä kommentti