Viking Linen uusi vegemenu tarjoaa kekseliäitä makuelämyksiä

Viking Line kasvispääruoka

Pikatestissä Viking Linen uudet kasvisruokaan perustuvat fine dining -annokset. À la carte -ravintoloissa huhti-toukokuussa tarjolla olevasta menusta löytyy vegaanista ja vegetaarista ruokaa.

En ole vegaani, enkä edes kasvissyöjä, mutta kuten moni muukin nykyään, yritän vähentää lihansyöntiä. Niinpä oli inspiroivaa käydä maistelemassa Viking Linen Spring & Green -uutuusmenu ja huomata, etten kaivannut kalaa enkä lihaa.

Kompaktista menusta löytyy  kaksi vegaanista alkuruokavaihtoehtoa, kasvis ja vegaaninen pääruoka sekä kasvis ja vegaaninen jälkiruoka. Alkuruokien ja jälkiruokien hinnat ovat kymmenen euron luokkaa ja pääruoat 24 euroa.

Saimme  lehdistölounaalla maistiaisia koko menusta, joten ruokien vertailu oli helppoa ja omat suosikit löytyivät.

Alkuruokina tarjolla on parsan ympärille rakennettu kasvisannos sekä vegaaninen tofutataki sitruuna-seesamiwasabin ja kurkkusalaatin kanssa.

Viking Linen kasvismenun parsa-annos

Kahdesta alkupalasta omaan makuuni oli erityisesti parsa-annos. Parsan kypsyys oli täydellinen, sopivasti rouskahtava, muttei lainkaan sitkeä. Parsaa täydensi nokkospesto, uskomattoman raikas ja parsan kanssa sointuva sitruunavaahto sekä karamellimäisiksi paahdetut hasselpähkinät.

Viking Linen vegaani alkuruoka tofutataki

Tofutataki- annos  jäi parsan rinnalla maultaan hieman liiankin herkäksi, lähes laimeaksi. Erityisesti annoksen lisukkeena olleet lasinuudelit maistuivat vaisuilta.

Ruispolentaa, Västserbottenost, haudutettu kevätkaali ja tumma kuminakastike

Pääruokavaihtoehdoista mielestäni voiton vei kasvisannos: ruispolentaa, Västerbottenost-juustoa, haudutettua kevätkaalia ja tummaa kuminakastiketta. Annos yllätti täysin, sillä  kumina ei kuulu suosikkeihin.  En olisi valinnut sitä itse listalta, mutta maistaminen kannatti. Tummasävyinen kastike ei kuminasta kärsinyt, maku oli huikean syvä, jopa lihaisa ja sopi kermamaisen, mutta pikantin Västerbottenostin kanssa mainiosti.

Viking Linen kasvismenun seitanannos

Vegaaninen pääruoka rakentui seitanin ympärille. Annokseen kuului itse tehtyä vegaanista tuorejuustoa, savustettua munakoisoa. saksanpähkinä-paprikapyreetä, granaattiomenaa ja paahdettua sipulilientä. Tässä annoksessa loistivat erityisesti savustettu munakoiso ja paahdettu sipuliliemi.

Viking Linen vegaani jälkiruoka - raparperisorbettia

Jälkiruokien vegaaniversio tarjosi varsinaista silmäkarkkia ja odotukset olivat korkealla. Raparperisorbettia, sokeroitua raparperia, mantelimaitovaahtoa, manteliakaramellia ja paahdettuamanelia – kuulostaa täydelliseltä, mutta jostain syystä raparperin hapokkuus oli tiessään. Upean näköisen annoksen mikään komponentti ei noussut  esiin. Ei huono, muttei sytyttänytkään.

Viking Linen kasvismenun omenajäädykejälkiruoka

Sen sijaan aineksiltaan ja ulkonäöltäänkin hieman vaisumpi kasvisjälkiruoka yllätti. Omenajäädykkeen sopiva hapokkuus yhdessä valkosuklaan täyteläisen pehmeyden kanssa toimi erinomaisesti. Onnistunutta annosta myötäili ranskalainen Macvin du Jura, Domaine de la Pinte.

Kokonaisuutena Viking Linen vihreä, fine dining menu on hyvin rakennettu, inspiroiva ja kasvisruokailijoita kekseliäästi hemmotteleva. Se maistuu myös sekasyöjille.

Viking Linen kasvismenun alkuviinit, natural-viinit

Menun viinit oli valittu Spring & Green -teemaan sopien  alkuviineistä (natural wine, luonnolliset viinit). Ne  olivat maukkaita, helposti lähestyttäviä ja siivittivät ruokien makuja upeasti.  Alkuviineihin tutustuminen oli minulle kokonaan uusi kokemus. Alkuviinien rypäleet viljellään ilman synteettisiä lannoitteita tai myrkkyjä ja viinien valmistuksessa käytetään vähän tai ei lainkaan sulfiitteja. Viinejä yhdistää se, että köynnösten hoidossa, valmistuksessa ja säilytyksessä tehdään kaikki mahdollisimman luonnonmukaisesti.

Maistelulounaan lehdistölle sekä ruokablogaajille tarjosi Viking Line.

Kuvat: Tuukka Ervasti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s