Aperol Spritz – kepeä drinkki juhlaan

Aperol Spritz

Aperol Spritz sopii hellepäivän juomaksi, mutta mainiosti myös pikkujoulujen drinkiksi tai uudenvuoden vastaanottajaisiin. Kuten moni muukin, maistoin minäkin tätä juomaa ensimmäisen kerran Italian lomalla. Usein käy niin, ettei lomakohteessa nautittu juoma enää säväytäkään kotimaassa, mutta Aperol Spritz toimii minusta missä vain ja muulloinkin kuin kesällä.

Camparia muistuttava Aperol on lähtöisin Padovasta, Veneton alueelta Italiasta. Se luotiin jo 1919, mutta läpimurto tuli vasta toisen maailmansodan aikoihin. Kuuluisan Aperol Spritzin resepti kehitettiin 1950-luvulla. Nykyään Aperolia valmistaa Gruppo Campari ja Aperol Spritz lienee Italian suosituin drinkki.

Suosion syy lienee juuri drinkin raikas, kuplivan kepeä maku, joka ei ole Aperolin katkeromaisuudesta johtuen liian makea. Aperol on myös serkkuaan Camparia miedompi. Aperolin alkoholipitoisuus on 11 %, kun Camparin on alkoholipitoisuus on yli 20 %.

Aperol Spritz on helppo drinkki. Tarvitset vain appelsiinin, jäitä, proseccoa, Aperolia ja sooda-tai kivennäisvettä.

Aperol Spritz

jäitä
appelsiiniviipale
3 osaa Proseccoa
2 osaa Aperolia
1 osa sooda-tai kivennäisvettä

Tee Aperol Spritz -drinkki jalalliseen lasiin, esimerkiksi isopesäiseen punaviinilasiin. Laita lasiin jääpalat ja appelsiiniviipale, kaada seuraavaksi Prosecco, sitten Aperol ja lopuksi loraus sooda-tai kivennäisvettä.

Cin cin:)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s