Parsasalaatti on kevätillan herkku

parsaa, rucolaa, parmesaania ja pinjansiemeniä

Jihhuu – kevät on virallisesti täällä. Espanjalaiset hennot, tuoreet  nuppuparsat ovat rantautuneet Suomeen. Ihan parhaalta ne maistuvat kevyesti oliiviöljyssä paistettuna, rucolapediltä pinjansiementen ja parmesaanin höystäminä.

Kun ostat parsaa, valitse kiinteä ja napakka nippu. Jos vihreät parsat näyttävät jo kaupassa kellahtaneilta, jätä ostamatta.

Parsan voi myös keittää kevyesti tähän salaattiin.  Päädyt sitten paistamaan tai keittämään vihreät parsat, tärkeintä on, ettet  kypsennä niitä liikaa. Ylikypsä parsa menettää makunsa ja muuttuu vetiseksi.

Parsasalaatti

nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä + voita paistamiseen
suolaa
rucolaa
pinjansiemeniä
parmesaania ohuina lastuina

Paahda pinjansiemeniä pannulla niin, että ne ovat kullanruskeita. Ole tarkkana, sillä ne kärähtävät juuri silloin, kun käännyt tekemään jotain muuta.

Puhdista parsat. Jos parsat ovat ohutkuorisia, niitä ei tarvitse kuoria.  Paista parsoja varovasti oliiviöljy-voiseoksessa pannulla muutama minuutti. Mausta suolalla. Anna jäähtyä.

Laita rucola laakeaan tarjoiluvatiin ja päälle jäähtyneet, paistetut parsat.  Ripottele päälle pinjansiement ja parmesaanilastut. Tarjoa salaatin kastikkeena pähkinäöljyä ja balsami-viinietikkaa tai balsamico-siirappia.

 

Jätä kommentti