Bataatti-vuohenjuustotornit

Bataatti-vuohenjuustotornit, tomaattia, sipulia ja basilikaa

Jos bataattiranskalaiset kyllästyttävät, kokeile bataatti-vuohenjuustotorneja. Bataatti ei ole koskaan maistunut paremmalta.

Uunissa paahtuneet bataattiviipaleet saavat väliinsä punasipulia, tomaattia ja vuohenjuustolla maustettua creme fraichea. Eikä unohdoteta basilikaa, se kruunaa koko herkun.

Bataatti-vuohenjuustotornit

Bataatti-vuohenjuustotornit
Bataatti-vuohenjuustotornit

4 annosta

2 keskikokoista bataattia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
3 tomaattia
1 – 2 punasipulia
200 g crème fraîchea
100 – 150 g pehmeä vuohenjuustoa
cocktail-tikkuja

Pese ja kuori baatit. Viipaloi ne noin 1 cm:n paksuisiksi paloiksi. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja asettele bataattiviipaleet pellille. Sivele viipaleiden päälle oliiviöljyä ja mausta bataatit suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa, kunne ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Noin 15 – 20 minuuttia.

Kun bataatit kypsyvät, valmista täytteet. Leikka tomaatit ja punasipulit viipaleiksi. Voit myös marinoida punasipulin, jos se tuntuu raakana kitkerältä. Sekoita sauvasekoittimella crème fraîche ja vuohenjuusto tahnaksi, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Koko bataattitornit. Laita tarjoiluastialle  bataattiviipale, sen päälle tomaattiviipale ja punasipuliviipale. Lisää päälle vuohenjuustotahnaa reilu ruokalusikallinen ja päälle bataattiviipale sekä basilikanlehti. Kiinnitä bataattitornin osaset yhteen cocktail-tikulla. Ja herkku on valmis!

Tässä vielä: rapeat bataattiranskalaiset  & maukas bataattisosekeitto

 

 

Jätä kommentti