Pellillinen maailman parasta pannukakkua

Taivaallinen, mehevä, kuohkea pannukakku

Jos haluat valmistaa maailman parhaan pannukakun, opettele käyttämään malttia ja nappaa tämä pannariresepti.

En ole pullantuoksuinen äiti, enkä aikoinaan edes pannarin. Peltipannari oli painajaiseni. Tein sitä useilla resepteillä, eikä siitä koskaan tullut rakenteeltaan kunnollista. Maku oli kyllä hyvä, mutta pannari oli säälittävän litteä. Sain sen tekoon aina kannustusta ja niinpä päätin kokeilla niin kauan kunnes onnistun. Se kannatti.

Tällä reseptillä selätin pannarihaasteeni ja samalla tajusin, että maltti on todellakin valttia – eikä pelkkä klisee. Pannukakun kuohkeuden  juju on nimittäin paitsi leivinjauhe myös todellakin se maltti.  En tiedä mistä olen tämän reseptin alunperin bongannut, mutta Hesarin sivuilla on ainakin hyvin samanlainen nimellä kuohkea pannukakku.

Pelkästään pannukakun valmistumisen seuraaminen uunin lasin takaa on jännää puuhaa, voittaa monesti lauantai-illan kotimaisen tv-viihteen:). Taikina kuplii ja kohoilee vimmatusti, vaalea väri muuttuu kaunin kullanruskeaksi ja  haluaisit jo maistaa. Mutta odota vielä hieman.

Taivaallisen hyvä pannukakku

8 dl täysmaitoa
3 isoa kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2-1 tl vaniljajauhetta (esim. Urtekram)
100 g voita

Riko kananmunat isoon kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita kananmunien joukkoon puolet maidosta.

Yhdistä kuivat aineet (vehnäjauho ja leivinjauhe). Sekoita kuivat aineet maito-kananmunaseokseen. Kaada joukkoon loput maidosta ja mausta sokerilla, suolalla sekä vaniljajauholla. Sekoita ainekset huolella. Anna taikinan turvota vähintään 45 minuuttia. Tässä tarvitaan ensimmäisen kerran malttia:)

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla reunalinen uuninpelti.

Kun taikina on turvonnut, kaada joukkoon sulanut voi ja sekoita.  Kaada valmis taikina uuninpellille ja kypsennä uunin keskiosassa noin 25 – 30 minuuttia. Ole tarkkana, ettet paista pannukakkua liikaa, sen tulee olla kullanruskea, mehevä ja kostea.

Seuraavaksi maltintarve nro 2:)  Kun pannukakku on kypsä, ota se uunista ja anna sen seistä noin 30 minuuttia.

Vatkaa kermavaahto, ota esiin hillot, marjat sekä vaahterasiirappi tai hunaja. Nautinto voi alkaa!

Maailman parhaassa pannukakussa on aika paljon voita, jos haluat kevyemmän pannariherkun, kokeile venäläisiä rahkalettuja, syrnikkejä.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s