Kahteen kertaan marinoitu paahtopaisti juhlaan

Marinoitu paahtopaisti, kaksoismarinoitu paahtopaisti

Marinoitu paahtopaisti kylvetetään mausteissa kahteen kertaan. Ennen kypsennystä ja kypsennyksen jälkeen. Tästä syystä siitä tulee erityisen maukas ja mainio tarjottava juhlaan, noutopöytään tai illanistujaisiin.

Tämä juhlapöytien liharuoka onnistuu niin mureasta paahtopaistista kuin naudan ulkofileestäkin. Ensimmäinen marinadi tuo paahtopaistiin tai -fileeseen ihanan pinnan ja toinen marinadi imeytyy ohuiksi leikattuihin viipaleihin.

Kaksoismarinoitu paahtopaisti sopii noutopöydän tarjottavaksi niin vappuna kuin valmistujaisissa, mutta yhtä hyvin joulunajan pyhäpäivien, uuden vuoden juhliin tai loppiais-aterialle. Laita paistia kerrallaan tarjolle vain sen verran, kuin uskot tulevan syödyksi ja säilytä loput paistiviipaleet jääkaapissa.

Kaksoismarinoitu paahtopaisti

kaksoismarinoitu paahtopaisti

(10-12 annosta)

n. 1 kg mureaa naudan paahtopaistia tai ulkofileetä
Marinadi 1
3 rkl Hoisin-kastiketta
3 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl sokeria
Marinadi 2
½ dl Balsamico Bianco -etikkaa
½ dl vettä
2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria myllystä
1 valkosipulin kynsi
½ dl tuoretta persiljaa

Ota paahtopaisti tai ulkofilee huoneenlämpöön. Valmista sitten ensimmäinen marinadi. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Laita paisti muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Sulje pussi hyvin ja pyörittele paistia niin, että se maustuu kauttaaltaan. Marinointiajan puolivälissä kääntele paistia vielä pussissa. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita paahtopaisti pitkänomaiseen vuokaan ja aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista paistia noin 40 minuuttia, kunnes mittari näyttää noin 56-58 astetta. Kääri filee tiukasti folioon ja anna jäähtyä ja vetäytyä noin 10 minuuttia. Kun filee on jonkun verran jäähtynyt, laita se jääkaappiin odottamaan toista marinadia.

Valmista marinadi 2. Hienonna valkosipulin kynsi ja persilja. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Leikkaa viileästä paahtopaistista ohuita viipaleita terävällä veitsellä. Laita paistiviipaleet vatiin tai laakeaan kulhoon, kaada päälle toinen marinadi. Peitä kulho lautasella tai muovikelmulla. Laita lihavati jääkaappiin marinoitumaan noin neljäksi tunniksi. Valele päällimmäisiä viipaleita aina välillä yrtti-balsamicomarinadilla.

Asettele viipaleet tarjoilua varten isolle lautaselle ja valele lusikalla päälle marinadia. Ripottele paahtopaistin tai -fileen pinnalle vielä tuoretta persiljasilppua.

Tarjoa kahteen kertaan marinoitu paahtopaisti tai -filee noutopöydässä esimerkiksi erilaisten salaattien kanssa tai vaikkapa viikonloppuaterialla munakoisosalaatin tai rosmariinilla maustettujen lohkoperunoiden ja vihreiden papujen kanssa.

Saatat pitää myös rucola-pedillä tarjottavasta viipaloidusta naudanfileestä tai paahtopaistista vitello tonnaton tapaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s