Lohicarpaccio vie kielen

lohicarpaccio

Tuore lohifilee tekeytyy sitruunan ja mausteiden kanssa jääkaapissa suussa sulavaksi lohicarpaccioksi. Maukas ja helppo alkupala joulupöytään, vappuun, kesäpöytään, illanistujaisiin tai pyhäpäivän aterialle.

Lohicarpaccio on sujahtanut monen juhla-ateriamme alkupalaksi, koska se on helppotekoinen ja kerrassaan hurmaava ruoka, joka onnistuu taatusti, kunhan lohi on tuore. Viimeistele tämä herkku parmesaanilastuilla, isoilla kapriksilla ja tuoreella rucolalla.

Sitruunan raikastama lohiruoka maistuu parhaalta hapokkaan, sitruunaisen rieslingin kanssa.

Lohicarpaccio

4 annosta

noin 500 g tuoretta lohifileetä
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl karkeaa suolaa
n. 2 tl sokeria
mustapippuria myllystä, noin1 tl
Lisäksi
noin 2 rkl hyvää oliiviöljyä
parmesaanilastuja
isoja kapriksia
rucolaa

1. Mausta ensin lohi. Laita lohifilee laakeaan astiaan nahkapuoli alaspäin. Valele lohi kauttaaltaan sitruunamehulla. Sekoita suola, sokeri ja mustapippuri ja ripottele mausteseos kalan päälle tasaisesti. Peitä lohi tuorekelmulla tai foliolla ja laita se jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Valele kalaa maustumisen aikana vuokaan valuneella sitruunaliemellä.

2. Pyyhi lohesta mausteet ja kääri se folioon. Laita lohi pakastimeen, jotta se jähmettyy ja on helpommin leikattavissa.

3. Ota kala pakastimesta juuri ennen tarjoilua ja leikkaa se hyvällä fileerausveitsellä seitin ohuiksi siivuiksi tarjoilulautaselle. Valuta kalan päälle oliiviöljy, ripottele pinnalle parmesaanilastuja, kapriksia ja rucolaa. Tarjoa lohicarpaccio alkuruokana tuoreen patongin tai muun vaalean leivän kanssa.

Kokeile myös raikasta siikatartaria, lohipastramia tai litistettyjä perunoita kolmella eri kalatäytteellä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s