Lohipastrami hurmaa alkuruokana

Lohipastrami ja marinoidut punasipulit

Lohipastrami sopii alkupalaksi. Kaveriksi riittävät marinoitu punasipuli ja sitruunalohkot. Valmistus sujuu helposti, mutta onnistumiseen vaaditaan taatusti tuore lohipala ja hivenen kärsivällisyyttä maustumiseen.

Lohipastrami on nykyään yksi joulun kalapöydän odotetuimmista herkuista. Tein tätä ensi kerran 2014 Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua -keittokirjan ohjeella. Tämä ohje noudattelee aika lailla Teresan ja Johannan ohjetta, mutta pari vuotta sitten seesaminsiemenet vaihtuivat wasabi&sesame -mausteseokseen, joka tuo mielestäni lohipastramiin ihanan täpäkän maun.

Pastrami sopii myös tarjottavaksi vaikkapa rucola-pedillä marinoidun punasipulin kanssa.

Lohipastrami

Lohipastrami

(4 annosta)

600 g lohifileetä (paksu pala)
marinadi:
1 dl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1/4 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl rouhittua chiliä
pinnalle:
noin 1 rkl wasabi & sesame -mausteseosta tai mustia seesaminsiemeniä
suolaa myllystä tai sormisuolaa

1. Leikkaa itse tai pyydä kalakauppiasta leikkaamaan lohifileestä pitkänomainen pala.

2. Tee marinadi. Mittaa soijakastike kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, sokeri, mustapippuri ja rouhittu chili. Laita lohipala reunalliselle, kapealle lautaselle tai astiaan ja mausta tasaisesti marinadilla. Peitä lautanen kelmulla. Anna lohen maustua kylmässä vähintään kolme tuntia tai yön yli.

3. Ota lohipala marinadista ja pyyhi se kevyesti talouspaperilla. Paista nopeasti lohipalaan väri kaikille puolille kuumalla, kuivalla pannulla. Kaada lautaselle wasabi & sesame -mausteseos. Anna lohipastramin jäähtyä hetken ja pyörittele sitten mausteseoksessa. Mausta halutessasi suolalla. Laita pastrami jääkaappiin viilenemään, jotta saat sen leikattua kauniisti.

4. Leikkaa lohipastrami viipaleiksi ja tarjoa marinoidun punasipulin ja sitruunalohkojen kanssa.

Kokeile myös graavilohta, lohicarpacciota Isola Pescatorin tyliin tai litistettyjä perunoita kolmella eri kalatäytteellä.

Maista myös muita kivoja lohi-alkupaloja. Esimerkiksi Jotain maukasta -blogin etikkamarinoitua lohta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s