Lohi-alkupala Isola dei Pescatorin tyyliin

lohi-alkupala Isola dei pescatorin tyyliin

Lomamatkan hauskimpiin asioihin kuuluu erilaisten ruokien maistelu. Ihan parasta on, kun löytää jonkun uuden maun, jota voi yrittää jäljitellä kotona. Tällä kerralla taimenesta tehdyssä annoksessa innostivat sen yllättävät kaverit.

Lago Maggiorella sijaitseva Isola dei Pescatori on noin 375 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Silti saarella on kymmenkunta ravintolaa, kahvila, useampi hotelli ja pari pientä ruokakauppaa. Saarella ei ole yhtään autoa, ei edes mopoa.

Isola dei Pescatori

Päivisin Isola dei Pescatorin täyttävät turistit, ihan kirjaimellisesti. Meitä se ei haitannut. Olimme päivällä joko järvessä tai mantereella retkeilemässä lähialueilla. Illalla klo 18 jälkeen saari hiljenee väestä. Vain taksiveneet tuovat illallistajia ja juhlijoita saarelle mantereelta, lähinnä Stresasta ja Bavenosta. Ravintoloilla on myös omat veneet, joilla noudetaan saaren kupeeseen ankkuroituneiden veneiden väki ruokailemaan.

Noin pari sataa vakituista asukasta ja ainakin parikymmentä kissaa elää turismista ja edelleen kalastuksesta. Jokaisessa saaren ravintolassa on tarjolla järven kaloja. Saari on oiva paikka rentoutumiseen. Järveen pääsee uimaan hetkessä lähes ”koti-ovelta” ja kaunista alppi-ja järvimaisemaa voi ihailla parvekkeelta.

Isola Pescatorin rantaa

Isola Pescatorella voi yöpyä hotelleissa, bed and breakfast -majoituksessa tai vuokrahuoneistossa.

Lautat kuljettavat matkustajia saareen ja takaisin klo 8-19 välillä todella tiheästi, eikä lauttamatka kestä viittä minuuttia kauempaa. Bavenosta ajaa Milanoon noin tunnissa.

Järven antimia

Nautimme Isola dei Superiore Pescatorin saarella ravintoloissa pelkästään kala-aterioista, kalastajien saarella kun kerran olimme. Vuokra-asunnossa kokkailimme sitten kaikkea muuta kuin kalaa.

Yhtenä lomailtana aterioimme Ristorante La Pescheriassa. Alkupalaksi valikoitui  Trota di Lago salmonata, marinata e affumicata a casa, eli kaiketi talon tapaan marinoitua ja (kylmä)savustettua järvitaimenta. Yllättävintä ja mielenkiintoisinta annoksessa olivat taimenen kanssa tarjotut nektariinit ja tuore pinaatti.

La Pescherian taimenannos, nektariineja, pinaattia.

La Pescheria: Trota di Lago salmonata, marinata e affumicata a casa

Tein oman versioni alkuperäisestä annoksesta poiketen, tuoreesta lohesta.  Raikkaasta kalasta syntyi carpaccio. Seuraavan kerran täytyy tehdä annos kylmäsavustetusta kirjolohesta tai lohesta. Yhdistävät tekijät ravintolan annokseen olivat kuitenkin ne nektariinit, lohikala, yrttiöljy ja mausteena vaalea balsamico. Kaapissa sattui olemaan rucolaa, joten pinaatti sai väistyä. Yllättävää, mutta nektariini sointui hyvin yhteen balsamicolla maustetun lohen kanssa.

lohicarpaccio isola dei pescatorin tyyliin

Lohialkupala Isola dei Pescatorin tyyliin

noin 400 gramman pala tuoretta lohta
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
valkoinen balsamico-kastike
1 dl valkoista balsamicoa
0,5 dl vettä
yhden sitruunan mehu
1 dl sokeria
yrttiöljy
1 dl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria myllystä
lisäksi
3-4 nektariinia
rucolaa

Laita lohipala pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.

Tee ensin valkoinen balsamico-kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut siirappimaiseksi. Ota kattila liedeltä, kaada kastike pieneen kannuun ja anna sen jäähtyä kunnolla.

Tee seuraavaksi yrttiöljy. Pyöräytä kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada öljy pieneen kannuun.

Pese ja leikkaa nektariinit lohkoiksi.

Ota lohi pakastimesta ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Asettele viipaleet rucolan lehtien päälle, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Tiputtele lohen päälle vielä balsamicokastiketta ja yrttiöljyä. Koristele annos nektariiniviipaleilla.

Katso myös nämä kalareseptit

Kokonainen kala uunissa italialaisittain

Uunikala kuorrutetaan yrteillä ja parmesaanilla herkuksi

Advertisement

2 thoughts on “Lohi-alkupala Isola dei Pescatorin tyyliin

  1. Oinam, näyttää hyvältä! Pitää pistää tää resepti talteen ja kokeilla joskus itsekin. Lohi on mun lempparkala ja ylipäätään yks lemppari ruoka-aineista ikinä, mutta enpä oo ennen tajunnut yhdistää sitä nektariinien kanssa 😀

    Liked by 1 henkilö

  2. Kiitos Linda:) En ollut minäkään aiemmin tätä yhdistelmää maistanut. Hyvää oli, kannattaa myös kokeilla kylmäsavulohen kanssa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s