Rapeat valkosipulileivät

Valkosipulileivät, bruschetta

Tämä resepti kuuluu sarjaan helpot ja nopeat. Niin helppo se on, että tuskin kehtaa kertoa. Tarvitset vain leipää, valkosipulia, oliiviöljyä ja persiljaa.

Rakastan näitä yksinkertaisia nopeasti valmistuvia ruokia, joihin voi hukata vanhat, kuivahtaneet leivät. Italialaiset ovat tämänkin taiteen laijin huippuja. Nämä bruchetat ja tomaattibruschetat ovat oivia esimerkkejä simppeleistä herkuista.

Rapeat valkosipulileipäset ovat kaiken huipuksi hyvän mielen ruokaa. Kun saan käytetyksi kuivahtaneet leivän ja loihdittua siitä vielä herkun, tunnen itseni voittajaksi. Kannattaa siis kokeilla:)

Rapeat valkosipulileivät

8 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää (maalaisleipää, patonkia)
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
persiljaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Paaha leipäviipaleet leivinpaperin päällä uuninpannulla 250-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi.

Hienonna persilja. Murskaa veitsen lappeella puolella valkosipulinkynnet ja pyyhkäise niilla paahdettujen leipien pintaa. Asettele leivät tarjoilulautaselle ja valuta päälle hyvää oliiviöljyä. Rouhi leipien pinnalle mustapippuria ja suolaa. Ripottele leipien päälle vielä tuoretta persiljasilppua ja siinä ne ovat: alkupalaleivät, pastan kanssa tarjottavat leivät tai ihan vaan huikopalat punkkulasillisen kanssa.

Jätä kommentti