Kikhernesalaatti parsakaalista, chilistä ja rosmariinista

Kikhernesalaatti

Kikhernesalaatti sopii mainiosti paitsi ruokien lisukkeeksi myös antipasti-tarjoiluun. Rapsakaksi jätetty parsakaali tuo pehmeisiin kikherneisiin rakennetta, chili potkua ja tuore rosmariini ihanaa makua ja tuoksua.

Kikherneistä tehty salaatti on ruokaisa ja täydentää hyvin esimerkiksi kasvispasta-aterian. Voit käyttää kikherneiden tilalla vaikkapa valmista papusekoitusta. Salaatin juju on pannulla chilissä ja valkosipulissa pyöräytetyt kasvikset. Tämän kikhernesalaatin voi tarjota kuumana, huoneenlämpöisenä tai kylmänä. Sen maku vain paranee seuraavana päivänä, kun ainekset ovat saaneet teketyä ja maut tasaantua.

Kikhernesalaatti

6 hengelle

2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl oliiviöljyä
1/4-1/2 tl kuivattuja chilihiutaleita tai tuoretta chiliä 1/2-1
3 rosmariinin oksan lehdet
noin 100 g parsakaalin tai broccolinin nuppuja
1 tlk/prk kikherneitä (380 g)
Kastike
1 tl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

1. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Riivi tuoreista rosmariininoksista lehdet. Leikkaa parskaalista tai broccolinista kukinnot (viipaloi varret, säilytä ja käytä ne toisena päivänä vaikkapa sosekeittoon),

2. Laita paistinpannu keskilämmölle ja kaada siihen noin 1/2 ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää öljy, valkosipuliviipaleet, ripaus kuivattuja chilihiutaleita ja rosmariinin lehdet. Paistele hiljalleen, kunnes valkosipuli on kuulottunut ja saanut aavistuksen kullanruskeaa väriä. Lisää pannulle parsakaalin nuput. Paista vielä noin 3 minuuttia, kunnes nuput ovat kypsiä.

3. Kaada kikherneet liemineen parskaalien joukkoon pannulle. Ja anna niiden hautua muutama minuutti hiljaisella lämmöllä. Lisää joukkoon yksi teelusikallinen punaviinietikkaa ja yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä.

4. Maista ja mausta oman maun mukaan suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

5. Tarjoa kikhernesalaatti muiden antipastien esimerkiksi mozzarella-tapenade -leipien, viikunoiden ja parmankinkun tai punajuuri-carpaccion kanssa, alkusalaattina tai ruokien lisukkeena.

Kokeile myös paahdettuja ruusukaaleja hunajan ja mantelin kanssa.


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s