Kurpitsacurry

Kikherne tekee kurpitsacurrysta ruokaisan. Makea kurpitsa on kuin luotu mausteiseen curryyn, jota pehmentää kookosmaito.

Kurpitsa on syyskauden herkku, joka sopii moneen. Aika usein olen tehnyt siitä vain lisukkeen paahtamalla kurpitsanlohkoja uunissa pähkinöiden ja hunajan kanssa tai mausteisen sosekeiton. Mutta kurpitsasta syntyy myös mainio intiailaistyyppinen muhennos, vahva-arominen curry. Tämä curry onnistuu myös yhtä hyvin bataatista.

Kurpitsacurry

Kurpitsacurry

4-6 annosta

noin 600 g myskikurpitsaa
1 keltasipuli
1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl kurkumaa
250 g kirsikkatomaatteja
230 g kikherneitä (1 prk)
2 dl kookosmaitoa
2-3 rkl tuoretta korianteria silputtuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn:
1 rkl turkkilaista jogurttia/annos

1. Kuori myskikurpitsa. Puolita se pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa noin 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit.

2. Kaada öljy paistokasariin ja paista kurpitsanpaloja siinä noin 3 minuuttia. Lisää sipulit kasariin kurpitsanpalojen joukkoon ja anna kuullottua noin 2 minuuttia. Lisää vielä currytahna, kurkuma, raastettu inkivääri ja anna mausteiden paahtua hetki.

3. Valuta kikherneet liemestään. Lisää ne ja loput curryn ainekset kasariin ja curryn hautua kaikessa rauhassa miedolla lämmöllä, kunne kurpitsanpalat ovat pehmenneet.

4. Tarjoile kurpitsacurry jogurttinokareen keitetyn basamati-riisin, naanleivän ja kurkkuraidan kanssa. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Mainion naanleivän ohjeen löydät muuten Anna.fi:n ruokasivuilta.

Mitä muuta kurpitsasta? Katso lisää kivoja ohjeita:
Paahdetut myskikurpitsat ja hunajaiset pistaasipähkinät
Salvialla maustettu kurpitsa-pekonipasta
Jotain maukasta: Kurpitsa-pinaattipasta

Jätä kommentti