Paahdetut myskikurpitsat ja hunajaiset pistaasipähkinät

paahdettu myskikurpitsa ja hunajaiset pistaasipähkinät

Uunissa paahdetut myskikurpitsat ovat makeaa herkkua, johon chili tuo mukavaa särmää ja hunajaiset pistaasipähkinät rapeutta ja lisämakeutta.

Paahdetut myskikurpitsat ovat vaivattomat valmistaa. Ainut haaste on kurpitsan paloittelussa, se vaatii vähän käsivoimia. Muuten tämän kurpitsalisukkeen valmistaminen sujuu helposti.

Pistaasipähkinät ovat suosikkipähkinöitäni ja niitä saa onneksi valmiiksi kuorittuina. Tosin kuorien napsuttelu on hauskaa puuhaa silloin, kun on aikaa. Sain näytteeksi Urtekarmin kuorittuja pistaasipähkinöitä ja päätin kokeilla niitä hunajahunnutettuina kurpitsoiden kanssa.

Kurpitsa paahtuu uunissa maultaan makean pehmeäksi, joten se vaatii pienen potkun chilihiutaleista ja suolasta, jottei kokonaisuudesta tule jälkiruokamaisen makeaa. Tuore timjami istuu hyvin tähän makumaailmaan.

Paahdetut myskikurpitsat ja hunajaiset pistaasipähkinät

Paahdettu myskikurpitsa ja hunajaiset pistaasipähkinät

1 myskikurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
chilihiutaleita
tuoretta timjamia
50 g/1 pss kuorittuja pistaasipähkinöitä (Urtekram)
1 dl hunajaa
1 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa myllystä

Kuori myskikurpitsa ja halkaise se. Kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa noin 1 – 1 1/2 cm:n viipaleiksi. Kaada kulhoon öljy ja pyörittele kurpitsan palat öljyssä, lisää sitten suola ja chilihiutaleet ja sekoittele, kunnes kurpitsat ovat maustuneet tasaisesti.

Kaada myskikurpitsan viipaleet uunivuokaan ja ripottele pinnalle pistaasipähkinät ja tuoretta timjamia. Paahda kurpitsoja ja pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin vartti.

Sekoita hunajan joukkoon balsamiviinietikka ja ripaus suolaa. Kun paahdetut myskikurpitsat ovat valmiit, viimeistele pähkinät hunaja-oliiviöljykastikkeella.

Saatat pitää myös paahdetusta ja mausteisesta myskikurpitsakeitosta tai kurpitsalasagnesta.

Jätä kommentti