Porsaan ulkofilee ja portviiniviikunat

Porsaan ulkofilee ja portviiniviikunat

Jos etsit joulukinkulle helppoa ja nopeaa vaihtoehtoa, tee possun ulkofileetä ja portviinillä maustettuja viikunoita.

Sain HK:lta kokeiltavaksi heidän joulu-uutuutensa, viljaporsaan ulkofileestä tehdyn uunivalmiin jouluhalon. Tämä possu paistuu helposti sellaisenaa pakkauksessaan ja paistovahti huolehtii oikeasta kypsyydestä, mutta halusin kokeilla Koti ja keittiö -lehden inspiroimana viikunapossua, koska ohjeessa oli mukava italialaistyylinen twisti.

Portviiniviikunat tai oikeastaan portviinikastike, jossa viikunat mehustuvat sopii mainiosti mehevän porsaanfileen kaveriksi. Kastike oli niin hyvää, että suorastaan silmät pyörähtivät päässä. Suosittelen siis lämpimästi.

Porsaan ulkofilee ja portviiniviikunat

porsaan ulkofilee siivuina, viikunoita ja punasipuleita

8 annosta

1,8 kg HK:n viljaporsaan uunivalmis jouluhalko tai porsaan ulkofileetä
n. 2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
4 rosmariinin oksaa
4 punasipulia tai 6 shalottisipulia
portviiniviikunat
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 dl punaviiniä
1 dl portviiniä
2 rkl hyvää tumma balsamiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
6 tuoretta viikunaa tai puolikuivattuja viikunoita
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ota porsaan ulkofilee huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Jos teet ruoan HK:n jouluhalosta, ota liha ulos pakkauksestaan.

Kuori ja lohko sipulit neljään osaan. Paista possuun kaunis väri valurautapannussa rosmariinin oksien kanssa pienessä määrässä voi-öljyseosta. Lisää sipulit pannulle ja paista niitä pari minuuttia pyöritellen.

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Nosta porsaanfilee, sipulit ja rosmariinioksat uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista possua uunissa, kunnes lihan lämpötila on 70 astetta. Liha kypsyy parissa tunnissa.

Tee lihan kypsyessä kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne teräskattilassa tilkassa oliiviöjyä keskilämmöllä. Älä anna valkosipulien ruskistua, sillä muuten niistä tulee kitkeriä. Kaada sitten kattilaan portviini-viiniseos, balsamietikka ja hunaja. Kiehauta kastike ja anna sen kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Huuhtele viikunat ja lohko ne neljään osaan. Lisää viikunat kastikkeeseen ja anna sen kiehua edelleen matalalla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi voi ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Kun liha on valmis ja on saanut tekeytyä noin 15 minuuttia, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille, valuta päälle kastiketta ja lisää vadille viikunat ja sipulit. Tarjoa porsaanliha vaikkapa raikkaan persimon-granaattiomenasalaatin kanssa.

Saatat pitää myös täytetystä porsaan sisäfileestä tai mehevästä rosmariinilla ja sitruunalla maustetusta porsaan ulkofileestä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s