Mehevä porsaan ulkofilee uunissa

Uunissa kypsennetty porsaan ulkofilee

Porsaan ulkofilee kypsyy mainioksi uunissa, kun siihen hieroo ensin mausteita. Esimerkiksi rosmariinia, sitruunankuorta, chilihiutaleita. Sopiva paistoaika ja loraus oliiviöljyä takaa mehevyyden.

Tässä taas syksyyn ja talveen sopiva ruoka. Sen valmistelut ovat minimaaliset. Se kypsyy itsekseen uunissa ja maistuu mehevältä ja hyvältä. Eikä ole hinnallakaan pilattu. Kuten niin usein aiemmin, possulla oli kova kiire pöytään, joten kuvaus tapahtui lennossa, pahoittelut siitä.

Porsaan ulkofilee uunissa

reilu 1 kg porsaan ulkofileetä
mausteseos:
2-3 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta rosmariinia
2 tl suolaa
3 tl sitruunamehua
1/2-1 sitruunan raastettu kuori
mustapippuria
1 tl chilihiutaleita
n. 1/2 dl oliiviöljyä

Ota possunliha huoneenlämpöön ja mausta se.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunankuori. Hienonna rosmariini. Sekoita kaikki mausteet, puolet oliiviöljystä sekä sitruunamehu keskenään. Hiero mausteseos possuun kauttaaltaan. Laita possu uuniastiaan ja kaada loput oliiviöljystä sen päälle.

Kypsennä possunfilee 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 68 astetta. Aikaa kuluu fileen koosta ja uunista riippuen noin 1 1/2 tuntia. Anna fileen vetäytyä foliolla peitettynä noin vartti. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi tarjolle.

Saatat pitää myös näistä resepteistä:

Uunissa kypsennetty täytetty porsaanfilee
Kokonainen broileri uunissa

 

 

Advertisement

2 thoughts on “Mehevä porsaan ulkofilee uunissa

  1. En kertakaikkiaan tiedä miten valmistan Kiviylän mainoidun kaĺvottomat Ulkofilee pihvit, ohjetta ei missään…

    Tykkää

    1. Hei, on mulle täysin outo tuote, mutta jos porsaan ulkofileepihvit niin kypsentäisin grillissä tai pannulla. Jos niissä on paljon marinadia, pyyhkäisin sen ensin pois. Ota ensin huoneenlämpöön, paista kuumalla pannulla voin ja rypsiöljyn seoksessa. Anna ensin paistua kunnolla toiselta puolelta ja sitten toiselta. Niitä ei kannata koko ajan käännellä. Ohuille pihveille riittänee 2 minuuttia per puoli, paksummat paistaisin 3-4 minuuttia/puoli, mutta se tosiaan selviää siitä paksuudesta. Kun lopetat paistamisen anna pihvien levähtää hetki pannulla, ne jatkavat vielä siinäkin kypsymistään. Toivottavasti tästä oli apua.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s