Testauksessa Blossa 2017: pieni polte sopii perintesiin glögimausteisiin

Blossa2017

Tämän vuoden Blossa-vuosikertaglögi on juuri sitä, mitä syvän keltainen pullo lupaa. Glögi maistuu mangolta, appelsiiniltä ja ensimmäisen kulauksen jälkeen löydän juuri sopivan chilin poltteen.

Joka vuosi Blossan vuosikertaglögin maku on haettu eri paikasta. Milloin Japanista, milloin El Salvadorista. Viime vuonna Blossan maustoivat variksenmarjat, vuonna 2015 Earl grey -tee ja 2014 laventeli. Tämän vuoden makuun on haettu inspiraatiota Intiasta, Blossa 2017 Old Delhi heter den.

Aika moni Blossan vuosikertaglögeistä on toiminut lähes paremmin kylmänä nautittuna, etenkin ruusunmarjalla maustettu vuoden 2013 versio. Tämän vuoden Blossa ei pääse oikeuksiin viileänä, tuoksut tulevat esiin, mutta chiliä on viileänä nautittuna vaikea löytää.

blossa2017

Mutta, annas olla, kun sen lämmittää. Hedelmäiset maut tulevat ensimmäisellä suullisella esiin ja jälkeen jää lämmittävä mausteisuus, joka ei kuitenkaan ole liian tulinen. Chili sopii hyvin glögin perusmakujen kardemumman, neilikan ja inkiväärin seuraan. Eikä se ihme olekaan, intialaisessa ruoasta löytyvät samat mausteet sulassa sopusoinnussa. Blossa 2017 ei ole kovin makea, mutta hedelmäinen se on.

Vaikka Blossan vuosikertaglögissä maistuukin joulun mausteet, sen hedelmäisyys ja chili eivät vie mieltä jouluun. Pikemminkin se istuu juuri tähän hetkeen, satokauden juhliin ja halloweeninkin. Se sopii mainiosti tervetulojuomaksi illanistujaisiin, joissa nautitaan kurpitsa– tai bataattiherkuista, pähkinöistä, mausteisista, värikkäistä ruoista.

Sain tämän maistellun Blossa 2017 näytteenä Altialta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s