Kokoinainen broileri kypsyy hitaasti uunissa meheväksi ateriaksi

Kokonainen broileri uunissa

Herkullinen, mehevä, helppo ja vaivaton, muttei valmis puolessa tunnissa. Kokonainen uunibroileri on juuri tällainen ruoka.

Viilenevät ilmat saavat minut haaveilemaan hitaasti  uunissa kypsennettävistä ruoista, niistä joiden laittaminen ei vaadi suurempia manooverejä.  Broilerin valmistelu uunia varten vie vain tovin. Ja loppu hoituu itsekseen. Sillä aikaa kun kokonainen broileri muhii uunissa, ehdit kävellä reippaan puolen tunnin lenkin, ja sen jälkeen vielä valmistaa lisukkeet.

Sitruunalla, oliiviöljyllä, mustapippurilla, rosmariinilla ja chilijauheella kevyesti maustettu broileri muhii miedossa uuninlämmössä maukkaaksi.

Kokonainen rosmariinilla ja sitruunalla maustettu uunibroileri

Sitruunalla maustettu uunibroileri

1 kokonainen broileri
1 tl suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
hienonnettua rosmariinia
2 sitruunaa
2 rkl oliiviöljyä

Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla ja laita se syvään uunivuokaan. Hienonna rosmariini. Pese sitruunat huolellisesti. Sekoita astiassa mausteet, oliiviöljy, kahden sitruunan mehu ja yhden raastettu kuori. Hiero mausteliemi huolellisesti broilerin pintaan. Säästä lientä hieman, jotta voit valella broileria sillä tarvittaessa.

Paista broileria 175-asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan. Voit koittaa broilerin kypsyyttä sen paksuimmasta (koipitaive) kohdasta tikulla, jos neste on kirkasta, on broileri kypsää.

Tarjoa kokonainen uunissa paistettu broileri sitruunarisoton tai bataattiranskalaisten kanssa.

Saatat pitää myös näistä broileriresepteistä:

Sitruunalla maustettu, uunissa kypsennetty broileri sadonkorjuun herkuilla

Mausteiset broilerinuijat uunissa

2 thoughts on “Kokoinainen broileri kypsyy hitaasti uunissa meheväksi ateriaksi

  1. Oletko onnistunut löytämään kokonaista broileria muualta kuin pakastealtaasta? Broilerin laittaminen vaatii suunnitelmallisuutta, kun joutuu ottaa huomioon sulamisajankin.

    Tykkää

    1. Juu, kyllä sitä löytyy ainakin Helsingistä isoista kaupoista, toki se on pakattuna. Kauppahalli24:stä saa ainakin, pitää vain tilata ajoissa, mutta on Kariniemen tuotteena myös. Jos en löydä teen koivista ja rintapaloista lego-mallin:)

      Tykkää

Jätä kommentti