Sitruunalla maustettu, uunissa kypsennetty broileri sadonkorjuun herkuilla

uunibroileri, sitruunalla maustettu

Syksy kolkuttelee viileydellään ja hämärällään. On aika nauttia uuniruoista. Broilerin koivet ja luulliset rintapalat muhivat maukkaisi sesongin parhaiden makujen kanssa.

Uuniruoat ovat helppoja ja vaivattomia. Kun saat ne uuniin, voit heittäytyä tekemään juuri sitä mistä pidät. Tätä ruokaa odotellessa ehtii piipahtaa lenkillä.

Sitruunalla maustettu uunibroileri

4-6 annosta

2 broilerin koipireittä
4 broilerin luullista rintapalaa
50 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
chilijauhetta
yhden sitruunan kuori ja mehu
1 sitruuna
n. 2 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia
4-6 salottisipulia
6-8 valkosipulinkynttä
2 rosmariinin oksaa
6 timjamin oksaa
400 g kirsikkatomaatteja
300 kantarelleja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Tee sitruunasta ja voista maustevoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon sitruunankuori, hienoksi pilkottu valksoipuli ja mausta voi suolalla. Hiero broilerinpaloihinkin suolaa, mustapippuria ja chilijauhetta. Raota nahkaa ja hiero broilerinpaloihin maustevoi.

Kuori ja lohko puna-ja salottisipulit.

Laita broilerin palat isoon uunivuokaan, lisää joukkoon sipulit, tomaatit ja valkosipulinkynnet kokonaisina. Mausta yrteillä. Sekoita sitruunanmehu tilkkaan oliiviöljyä ja kaada broilerin ja vihannesten päälle. Lisää yksi sitruuna viipaleina broilerivuokaan.

Anna broilerivuoan kypsyä uunissa reilun tunnin.

Puhdista sillä aikaa kantarellit ja leikkaa isot pienemmiksi. Paista kantarellit voissa niin, että niistä haihtuu enin neste. Siirrä syrjään.

Kokeile broilerin kyspyyttä tikulla. Jos siitä erittyvä neste on kirkasta, on broileri kypsää. Lisää kypsän broilerin joukkoon paistetut kantarellit ja mausta tuoreella basilikalla

Nauti  vaikkapa uunissa paahdettujen rosmariini-punajuurien kanssa ja tuoreen focaccian kanssa.

Jätä kommentti