Parmankinkku-mozzarellasalaatti sopii perjantai-iltaan

Parmankinkku-mozzarella salatti

Suolainen parmankinkku kohtaa tryffelillä maustetun mozzarellan ja saa raikkautta paahdetuista nektariineistä. Siinä tämän salaatin tarina. Kepeä, mutta runsas salaatti sopii tuoreen leivän kanssa iltapalaksi tai illallisen alkuun.

Tryffelillä maustettua mozzarellaa myydään Stockan herkussa, mutta kyllä tähän salaattiin kelpaa muukin pallomozzarella. Muutama tippa tryffelillä maustettua öljyä mozzarellapalojen päällä tuo esiin lähes samanlaisen maun.

Valitettavasti kaupasta sai vain raakoja nektariineja, joten paahdoin nektariinilohkoja kuumalla, kuivalla pannulla tovin ja mausta tulee näin mehukkaampi, kypsän hedelmän makuinen.

Parmankinkku-mozzarellaalaatti

1 pss salaattisekoitusta (esim. Lempi)
kourallinen rucolaa
1 mozzarellapallo, esim. tryffelillä maustettua mozzarella di bufalaa
n. 50-70 g parmankinkkua
2 nektariinia
1/4 cantaloupe-melonia
kastike:
oliiviöljyä (tai tryffelillä maustettua öljyä)
balsamicoa
koristeeksi:
tuoreita vadelmia

Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja paahda niitä kuivalla pannulla, kunnes ne vähän pehmenevät. Mitä kypsempiä ne ovat, sitä vähemmän aikaa niitä kannattaa käyttää pannulla. Anna nektariinien jäähtyä.

Leikkaa cantaloupe-meloni kuutioiksi

Laita isolle tarjoilulautaselle salaattisekoitus ja kourallinen rucolaa, meloni, parmankinkku ja nektariinit. Riivi käsin mozzarella paloina salaattiin. Koristele tuoreilla vadelmilla. Tarjoa tuoreen leivän, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Saatat pitää myös näistä salaateista:

Caprese, klasikkosalaatti tomaatista ja mozzarellasta

Vesimeloni-fetasalaatti

Kirsikka-mozzarellasalaatti

Jätä kommentti