Caprese, klassikkosalaatti tomaatista ja mozzarellasta

Caprese

On muutamia klassikkosalaatteja, joihin ei kyllästy.  Yksi niistä on caprese. Erityisen hyvältä se maistuu siellä missä tomaatit ovat aromikkaita ja  mehukkaita, basilika vehreää ja mozzarellaa myydään lähes miten vain, muovipusseissa, -purkeissa ja kermatölkin muotoisissa pakkauksissa, Italiassa.

Caprese on kirjaimellisesti kotoisin Caprilta. Salaatin kerrotaan syntyneen 1950-luvulla juuri lounassalaatiksi. Alkuperäisversiossa on kuulemma rucolaa kuivattua oreganoa. Mutta nykyään lähes kaikkialla rucola on vaihtunut basilikaksi.

Tämä klassikkosalaatti on niin helppo, ettei siitä kannata tehdä reseptiä. Tarvitaan vain tomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa, mausteeksi suolaa, ripaus mustapippuria, ja oliiviöljyä. Tomaatit viipaloidaan, mozzarella samoin ja päälle basilikaa ja mausteet. Siinäpä se on kesäpäivän maistuva lounas.

Saatat pitää myös näistä salaateista

Tonnikalasalaatti nizzalaisittain

Vesimeloni-fetasalaatti

Kirsikka-mozzarellasalaatti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s