Tonnikalasalaatti nizzalaisittain toimii hellepäivän lounaana

Tonnikalasalaatti nizzalaisittain

Kun mittari näyttää yli 30 plusastetta, alkaa ahkeraakin kokkia laiskottaa ja ruoka keventyä. Parhaiten helteisen päivän lounaana maistuu salaatti, jossa on proteiinia ja sopivasti suolaa sekä raikkaita vihanneksia. Tonnikalasalaatti nizzalaisittain sisältää kaikkea tuota.

Lomalla ruoanlaiton pitää olla yksinkertaista ja helppoa. Tätä salaattia söimme Italian auringon helliessä meitä Lago Maggioren maisemissa.

Kilon pussi vihreitä papuja

Ostosmatka Italialaiseen supermarkettiin on lähes aina huikea kokemus. Vihannestiskit ovat kesäaikaan täynnä edullisia, raikkaita herkkuja.  Tuoreita vihreitä papuja sai kilon säkin hintaan 1,60 e. Punasipuleissa on uskomattoman hempeä maku, niitä ei tarvitse marinoida lainkaan salaattia varten.  Erikoishemmottelua tarjosi meille vuokraisäntämme, joka toi tomaatteja ja kurkkuja meille omasta kasvimaastaan.

punasipuli.jpg

Juomaksi tälle salaattilounaalle sopii  sitruunalla maustettu kivennäisvesi tai roséviini. Kylkeen salaatti kaipaa ainoastaan leipää, patonkia tai focacciaa.

Tonnikalasalaatti nizzalaisittain

1 pss salaattisekoitusta
1/2 keskikokoista kurkkua
3 isoa tomaattia tai reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
1 keskikoinen punasipuli
1 prk säilykemaissia
200 g keitettyjä ja jäähdytettyjä tuoreita vihreitä papuja
2 prk tonnikalaa
2 kananmunaa keitettynä
(kapriksia)
Kastikkeeksi:
oliiviöljyä
balsamicoa

Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia koosta riippuen. Siisti pavut, poista kuivat kannat ja keitä niitäkin noin 8 minuuttia vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele valmiit pavut kylmällä vedellä ja anna  niiden seistä salaaatin teon ajan vaikkapa siivilässä.

Kaada salaattisekoitus, maissit, viipaloidut tomaatit tai puolitetut kirsikkatomaatit ja pilkotut kurkut salaattikulhoon. Valuta tonnikalasta ja maisseista neste pois. Kaada nekin salaattikulhoon.  Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Lisää pavut salaattiin ja sekoita. Koristele kananmunalohkoilla.

Saatat pitää myös näistä salaateista

Vuohenjuustosalaatti ja grillattua nektariinia

Kevennetty maalaissalaatti

Chilillä maustettu papu-fetasalaatti

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s