Meatless Monday: ihana kurpitsalasagne

Kurpitsalasagne

Lihattoman lokakuun herkku, kurpitsa, taipuu moneen. Basilikan, mascarpone-juuston, tomaattikastikkeen ja pastalevyjen kanssa siitä valmistuu mainio lasagne.

Makea, uunissa paahdettu myskikurpitsa on syksyn lyömätön herkku. Tätä lasagnea varten kurpitsa paahdetaan kuorineen ensin pehmeäksi ja vasta sitten siitä väsätään lasagne. Varaa tekemiseen siis hieman aikaa. Jos haluat tehdä kaiken alusta alkaen, nappaa tästä vielä itse tehdyn tuorepastan resepti.

Kurpitsalasagne lautasella

Kurpitsalasagne

1 iso myskikurpitsa tai kaksi pientä
oliiviöljyä
jauhettua korianteria
suolaa, mustapippuria
400 g tuorepastalevyjä
tomaattikastike:
2 prk (à 400g) kokonaisia säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2-4 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
1 tuore punainen chili
oliiviöljyä
2 rkl balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
väliin:
250 g mascarponejuustoa
150 g parmesaaniraastetta
päälle:
1 prk (200g) ranskankermaa
1 dl parmesaaniraastetta
kurpitsan tai auringonkukan siemeniä

Kuumenna uuni 180-asteeseen. Puolita kurpitsa, poista siemenet ja viipaloi vajaan sentin paksuiksi paloiksi, mutta älä kuori. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja asettele siihen oliiviöljyssä pyöräytetyt ja suolalla sekä jauhetulla korianterilla, suolalla sekä mustapippurilla maustetut kurpitsanviipaleet. Anna kypsyä noin tunti, kunnes kurpitsanpalat ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Anna niiden jäähtyä hetki ja poista sitten palasista kuori vetämällä tai veitsellä.

Tee kurpitsan paistuessa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit, poista chilistä siemenet ja hienonna sekin. Kuullota chiliä ja sipuleita oliiviöljyssä kasarissa. Lisää säilötyt tomaatit ja balsamiviinietikka. Riko tomaatteja kattilassa heti lisättyäsi ne. Kumoa sekaan myös tilkka vettä. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen oin 20 minuuttia ja mausta sitten suolalla ja mustapippurilla.

Aloita lasagnen kokoaminen levittämällä vuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä, mascarponea, parmesaania ja kurpitsaa, tee näin niin kauan kuin levyjä riittää. Päällimmäinen kerros tehdään pastasta, ranskankermasta ja parmesaaniraasteesta.

Saatat pitää myös näistä lasagneresepteistä:

Ricotta-pinaattilasagne

Munakoiso-jauhelihalasagne (jauhelihan voi korvata härkiksellä)

Mitä muuta kurpitsasta?

Myskikurpitsarisotto

Mausteinen bataatti-kurpitsakeitto karkottaa flunssan

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s