Salsa Verde -tonnikala Jamien tapaan

tonnikalaa salsa verde Jamie Oliverin tapaan sekä sisilialaista tomaatti-pastasalaattia

Raikkaan yrttinen salsa verde ja pariloitu tonnikala maistuu taivaalliselta sisilialaisen tomaatti-pastasalaatin kanssa. Tästä reseptistä on kiittäminen Jamie Oliverin 15 minuutin ateriat -keittokirjaa.

Olen Jamie Oliver -fani. Tunnustan kuitenkin yhden jutun. Jamien tapa kirjoittaa reseptit ärsyttää minua.  Miksi? No, se on täysin erilainen kuin oma logiikkani😊. Kirjoitustapa on hyppelehtivä. Yhden kappaleen sisällä kerrotaan välillä pastasalaatin valmistuksesta ja parin rivin päästä tonnikalasta. Ja sama jatkuu läpi koko ohjeen. Luen reseptin aina ennen kuin aloitan kokkauksen ja silti huomaan tavaavani sitä kuin en olisi koskaan pitänyt kauhaa kädessäni. Ja jos ei tuo vie itsetuntoani ruoanlaittajana niin, entäpä se, että tämänkin reseptin mukaan tonnikala salsa verde valmistuu vartissa. Lähes vartti menee ohjetta tavatessa. Annoksen tekemiseen kului noin puoli tuntia.

Mutta älkää käsittäkö väärin. Jamien resepteillä syntyy herkullisia ruokia. Ne ovat raikkaita ja niissä on aina jotain uutta twistiä. Se, että menetit hermosi Jamien reseptiä lukiessasi, unohtuu, kun maistat ruokaa. Niin kävi tämän tonnikala salsa verden ja sisilialaisen pastasalaatin kanssa. Kannattaa kokeilla.

Pyydän muuten etukäteen anteeksi, olen kirjoittanut tämän Jamien alkuperäisreseptin omaan tapaani. Se saattaa ärsyttää😊

Salsa verde -tonnikalaa & sisilialainen tomaatti-pastasalaatti

Resepti on mukailtu Jamien 15 minuutin ateriat -kirjasta

Tonnikala & pastasalaatti
noin 300 g pastaa
8 kivetöntä mustaa oliivia
400 g kypsiä erivärisiä kirsikkatomaatteja
1 prk grillattuja paprikoita
n. 70 g rucolaa
4 tonnikalapihviä  (MSC-sertifioituja)
1tl fenkolinsiemeniä
1 tl chilihiutaleita
oliiviöljyä
1 tuore punainen chili (siemenet poistettuna)
20 g parmesaanijuustoa
1 sitruuna
Salsa verde
1 iso nippu tuoretta minttua
1 iso nippu tuoretta sileälehtistä persiljaa
1 sitruuna
2 isoa tai 4 pientä anjovisfileetä
2 tl kapriksia (valutettuna)
1 valkosipulinkynsi
4 rkl oliiviöljyä
1 kukkurallinen tl dijon-sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
Tee ensin salsa verde. Revin mintun ja persiljan lehdet yleiskoneen kulhoon. Kuori valkosipuli purista sekaan yhden sitruunan mehu ja loput salsa verden ainekset kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi. Mausta mieleiseksesi ja notkista tarvittaessa lisäämällä vettä.

Hienonna oliivit, tomaatit ja paprikat ja laita ainekset suureen kulhoon. Ripottele päälle rucolaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Nappaa kupillinen pastan keitinvettä talteen. Valuta valmis pasta lävikössä ja lisää sitten salaatin joukkoon. Mausta pastasalaatti puolella annoksella salsa verdeä.

Hiero tonnikalapihveihin mausteet: fenkolinsiemenet ja chilihiutaleet. Valuta pihvien päälle oliiviöljyä ja paista parilapannulla kummaltakin puolelta noin 1,5 minuutin ajan niin, että tonnikala jää keskeltä punertavaksi.

Leikkaa tonnikalapihvit siivuiksi ja nosta ne pastasalaatin päälle. Lusikoi tonnikalan päälle loput salsa verdestä, ripottele koristeeksi hienonnettua chiliä ja höylää pastan päälle parmesaanilastuja. Tarjoile annos sitruunalohkojen kanssa.

Saatat pitää myös näistä resepteistä:

Tonnikalaa Lago Maggioren tapaan
Chilillä ja limetillä maustettu pariloitu tonnikala ja sitruunarisottoa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s