Munakoiso-jauhelihalasagnen juju piilee mascarponessa

Munakoiso-jauhelihalasagne

Maukas tomaatti-jauhelihakastike, pehmeän pähkinäinen munakoiso ja täyteläinen mascarpone tekevät tästä lasagnesta erityisen mehevän herkun. Niin maukkaan, ettei pinnan pieni kärähdyskään haittaa.

Lasagne on siitä hauska ruoka, että sen voi melkein unohtaa uuniin ja tehdä sillä aikaa muuta. Suosittelen kuitenkin kurkkaamaan välillä, ettei pinta kärähdä. Kuten kuvasta näkyy, uppouduin tuijottamaan telkkaria ja ruoan vahtiminen sille tielleen. Hieman tummasta pinnastaan huolimatta, tämä lasagne oli herkkua koko perheen mielestä.

Munakoiso-jauhelihalasagne

300 g tuorelasagnelevyjä
2 pientä tai 1 iso munakoiso
suolaa
oliiviöljyä
jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
2 prk hyvää tomaattimurskaa (à 400 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
chilihiutaleita
1 tl sokeria
1 tl jauhettua muskottipähkinää
kourallinen basilikaa
suolaa
mustapippuria myllystä
väliin:
250 g mascarponejuustoa
150 g parmesaaniraastetta
päälle:
ranskankermaa
1 dl parmesaaniraastetta

Leikkaa pestyt munakoisot pituussuuntaan ohuiksi siivuiksi. Paista oliiviöljyssä lähes kypsiksi, mausta suolalla.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää joukkoon chilihiutaleet.

Lisää pannulle jauheliha ja paista sitä, kunnes se on ruskistunut kauttaaltaan.  Lisää pannulle tomaattimurska, sokeri, muskottipähkinä, suola ja pippuri. Anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta vielä basilikalla.

Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada vuoan pohjalle ensin kerros tomaatti-jauhelihakastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä, munakoisoviipaleita ja taas tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle mascarpone-nokareita ja ripottele parmesaaniraastetta. Tee näin, niin kauan kuin lasagnelevyjä riittää. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy ja voitele se ranskankermalla ja viimeistele parmesaaniraasteella.

Kypsennä lasagnea 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, laita vuoan päälle folio, ettei käy niin kuin mulle😊

Saatat pitää myös näistä resepteistä:

Ricotta-pinaattilasagne
Maukas munakoisopaistos

Jätä kommentti