Samettisen ricotta-pinaattilasagnen salaisuus piilee muutamassa jujussa

Pinaatti-ricottalasagne

Kermaisen samettinen, sopivasti juustoinen ricotta-pinaattilasagne on helppotekoinen herkku, joka sopii vaikka lihattoman maanantain ateriaksi.  Nappaa kolme niksiä ja lasagnesta tulee täydellistä.

  1.  Valmista lasagne tuorepastalevyistä. Tuorepasta maistuu kuivapastaa maukkaammalta,  se imee kuivapastaa enemmän makua kastikkeesta. Tee mehevä kastike täysmaidosta.
  2. Käytä tuoretta pinaattia runsaasti
  3. Anna pastan muhia uunissa 45 minuuttia. Jo puolessa tunnissa se on kypsää, mutta ylimääräinen 15 minuuttia tekee lasagnesta täydellisen pehmeän.

Ricotta-pinaattilasagne

300 g tuorepastalevyjä
70 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
8 dl täysmaitoa
200 g ricotta-juustoa
500 – 600 g tuoretta pinaattia
1 laakerinlehti
1/2 – 1 tl muskottipähkinää
100 g parmesaani-juustoa
suolaa
mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sulata 50 g voita kattilassa ja sekoita sen joukkoon vehnäjauhot. Hämmentele noin kaksi minuuttia ja lisää sitten ohuena nauhana maito ja sekoita samalla. Mausta kastike muskottipähkinällä ja lisää joukkoon laakerinlehti. Keitä hiljaisella tulella noin 5-7 minuuttia koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Mausta valmis kastike suolalla ja ota pois kuumalta levyltä.

Poista pinaatista ruodit.  Sulata isossa kasarissa 20 g voita ja pyöräyttele pinaatinlehdet voissa, kunnes ne ovat kutistuneet. Kaada pinaatinlehdet siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Purista vesi pois ja leikkaa pinaatti hienoksi. Sekoita pinaattien joukkoon ricotta-juusto ja kauhallinen valkokastiketta.  Mausta juusto-pinaattiseos suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.

Voitele uunivuoka ja asettele sen pohjalle ensin lasagnelevy, sitten valkokastiketta ja pinaatti-ricottaseos, seuraavaksi taas lasagnelevy, valkokastike ja pinaatti-ricottaseos jatka näin, kunne jäljellä on viimeinen lasagnelevy. Lisää sen päälle valkokastiketta ja parmesaaniraaste.

Paista lasagne uunissa noin 45 minuuttia, kunnes se on saanut väriä pintaan.

Saatat pitää myös pinaatti-kesäkurpitsapastasta.

Jätä kommentti