Marinoitu punasipuli höystää monet herkut

Kirpeän raikkaasta marinoidusta punasipulista on moneksi. Se sujahtaa tortillan väliin, maistuu lihaisan voileivän täytteenä ja sopii grillatun lihan kaveriksi. Marinointiliemen saa helposti aikaiseksi parissa minuutissa ja muutaman tunnin marinointi taitaa punasipulista kitkeryyden ja tekee siitä upean värisen lisukkeen.

Marinoitu punasipuli sopii buffet-pöytään vihersalaattien höysteeksi, feta-salaattin, savulohen kanssa tai tacojen täytteeksi. Sen rapea rakenne ja pikantti maku toimii lukemattomissa ruokalajeissa. Säilytä punaispuli kannellisessa purkissa jääkaapissa.

Marinoitu punasipuli

2 suurta punasipulia
1 – 2 rkl sokeria (maun mukaan)
1/2 tl suolaa
3/4 dl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä

Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa huolella viinietikka ja mausteet. Kaada oliiviöljy ohuena nauhana hyvin sekoittaen marinadin joukkoon. Laita punasipulit kannelliseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli ennen tarjoilua.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s