Kasvispasta vuohenjuustosta, tomaatista ja pinaatista – helppo, nopea ja herkullinen

Kasvispasta: vuohenjuustoa, tomaattia ja pinaattia

Kun kaipaat nopeaa, herkullista ja helppoa pastareseptiä, kurkkaa tämä. Jos kuulut vielä tomaatin ystäviin, on kasvispasta varma valinta.

Arkena ruoalla on kiire valmistua. Noin viisi tai kuusi tuntia päivässä treenannut uimari on aina nälkäinen, eikä ruokaa voi odotuttaa.  Hassua, mutten koskaan kuulunut niihin äiteihin, joiden lapsi päiväkodin jälkeen huusi nälissään ja pötyä piti olla pöydässä noin vartissa kotiutumisen jälkeen.

Lukiota käyvän kilpauimarin aika sen sijaan on niin kortilla, ettei ruokaa voi juurikaan odotella. Treenien jälkeen koulutyölle ja aikaa hyvin vähän, eikä nälkäisenä ajatus kulje.

Ollaan yleensä aamulla lähdetty treeneihin, kouluun ja töihin klo 06.30 ja palataan takaisin kotiin  noin klo 18 – 19 aikohin. Nukkumaan pitää ehtiä taas noin klo 21-22, joten  ruoanlaitossa ei ole muuta ratkaisua kuin suunnitelmallisuus tai varautuminen nopeasti valmistuvaan ruokaan.

Tämä kasvispasta syntyi juuri sellaisena päivänä, jolloin en ehtinyt kauppaan, en ollut muistanut suunnitella mitään, mutta onnekseni jääkaappi ei ollut tyhjä.

Kasvispasta

250 g tuorepastaa, esim. ravioleja tai nauhapastaa
250 g kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 valkosipulinkynsi
chilirouhetta
oliiviöljyä
150 g babypinaattia
1/2 sitruunan mehu, ja puolen sitruunan kuori
suolaa
pippuria
pehmeää vuohenjuustoa tai mozzarellaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.

Puolita kiriskkatomaatit.  Pese sitruuna ja raasta kuori. Hienonna valkosipuli. Paista miedolla lämmöllä valkosipulia, chiliä ja tomaatteja paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä pari minuuttia.

Valuta spagetti ja sekoita se tomaattien joukkoon. Sekoita pinaatti pastaan ja mausta se reilusti sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Murenna vuohenjuusto tai tevi mozzarella pastan sekaan ja rouhi pippuria päälle. Kaada tilkka oliiviöljyä kastikkeeksi.

Saatat pitää myös näistä nopeista: Pastaa, pestoa ja parmankinkkua ja  Nopea ja helppo sitruunainen savulohipasta ilman kermaa

Jätä kommentti