Nopea ja helppo sitruunainen savulohipasta ilman kermaa

sitruunainen savulohipasta

Tässä kiireisen päivän pikaruoka. Sitruunainen lohipasta valmistuu samalla, kun pasta kiehuu.

Kala ja kerma -yhdistelmä ei kuulu erityissuosikkeihini. Kalakeitto maistuu kirkasliemisenä parhaalta ja samoin  äyriäispasta sitruunalla raikastettuna tai valkoviini-liemeen tehtynä.

Tässä lohipastassa voi käyttää hyödyksi edellispäivältä jäänyttä lämminsavulohta. Tosin näin harvoin käy meillä. Perheessämme varttuu parhaassa kasvuiässä oleva, yhdeksän kertaa viikossa treenaava uimari, joten harvemmin jää mitään ruokaa yli. Koska meillä ruoankulutus on melkoista, varaan puolen kilon pastamäärään noin puoli kiloa lämminsavulohta. Normimäärä 4 hengelle lienee 400 g pastaa ja 300 g lohta:)

Sitruunainen lohipasta

400-500 g tuorepastaa
1 punasipuli
oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
400-500 g lämminsavulohta
2 sitruunaa
kourallinen rucolaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.

Kuori ja hienonna punasipuli. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota niitä hetki ja lisää hunaja, anna sipuleiden karamellisoitua hunajassa noin pari minuutia. Mausta sipuliseos suolalla ja mustapippurilla. Paloittele savulohi isoina suupaloina pannulle ja anna sen kuumentua. Sekoita varovasti, jotteivät lohipalat murennu.

Halkaise sitruunat ja paahda leikkuupinnat kuivalla paistinpannulla karamellinruskeiksi.

Valuta keitetty pasta lävikössä ja annostele lautasille. Laita päälle sipuli-lohiseos, purista päälle sitruunaa ja ripottele pinnalle  vielä rucolaa.

Saatat pitää myös näistä pastaresepteistä:

Helppo ja nopea sitruunapasta
Salsa verde -tonnikala Jamien tapaan 
Pastaa ja paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä

Jätä kommentti