Helppo ja nopea sitruunapasta

Sitruunapasta

Simppeli pasta pelastaa niin hetkinä, kun ruoanlaitolle ei ole liiemmälti aikaa. Sitruunapasta on juuri sellainen. Sen voi myös helposti tuunata juhlavammaksi jättikatkaravuilla tai ruokaisammaksi savulohella.

Niinä harvoina päivinä, kun perheemme urheilijalla ei ole treenejä, voi yksi päivän aterioista olla pasta, jossa ei ole oikein mitään, kuten treenaajamme kommentoi:)  Sitruunapastaa nautimme tosin parmankinkku-crostinien kanssa.

Sitruunapasta

500 g tuorepastaa
sitruunakastike
2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori raastettuna
25 g voita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl kuohukermaa
noin 50 g raastettua pecorinoa
ripaus muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria myllystä

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Purista sitruunanmehu valmiiksi. Raasta pecorino.

Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu, keitä hetki. Lisää viini ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia hiljalleen. Keitä sinä aikana tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.

Lisää kastikkeeseen puolet pecorinoraasteesta. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla, ripauksella muskottipähkinää sekä tuoreella basilikalla. Pyöräytä pasta kastikkeeseen ja tarjoa pecorinoraasteen kanssa.

Saatat pitää myös näistä pastaresepteistä:

Salvialla maustettu kurpitsa-pekonipasta
Pastaa ja paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä
Köyhän miehen pasta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s