3 x keittokirja joululahjaksi

Keittokirjoja joululahjaksi

Tämän syksyn uutuskirjoissa on hyviä ehdokkaita joululahjoiksi. Valitsin niistä kolme.

Keittokirja on kelpo lahjaidea ruokaa rakastavalle tyypille, jolla on jo kaikkea. Keittokirjan selailu rentouttaa ja insipiroi, erityisesti siksi, että niistä löytyy paljon muutakin kuin reseptejä.

Pala Italiaa

Ella Kanniston uutuuskirja, Ella kotona Italiassa (Tammi), tuo sateiseen ja pimeään vuodenaikaan piristystä. Ella tutustuttaa pienin tarinoin lukijan italialaiseen elämänmenoon ja Italian eri maakuntien ruoka-antimiin. Hän kutsuu lukijan italialaisten ystäviensä keittiöön ja ruokapöytään. Kirjassa piipahdetaan Ellan kotiseudulla Toscanassa, Marchen maakunnassa, Laziossa, Emilia-Romagnassa, Piemontessa, Lombardiassa ja lopuksi Garda-järvellä.

Ella kotona Italiassa -kirjan kansi
Ella kotona Italiassa -kirjan kansi

Ruokamuistoja yksissä kansissa

Suomi100 -hengessä, tänä syksynä ilmestynyt Ruoka-Kalevala (SKS) tarjoaa nostalgiapläjäyksen suomalaiseen ruokakulttuuriin. Kirjaan on koottu satoja tarinoita suomalaisten makumuistoista. Ruoka-Kalevala on ajankohtainen juuri nyt joulunaikaan, sillä siitä löytyy muistoja jouluperinteistä. Kirja on myynnissä S-ryhmän kaupoissa.

Ruoka Kalevala

Kasvisruokaa taidolla

Uskallan väittää, että Pirjo Toikkasen Rouva Kasviksen parhaat –kirja (Otava) on vuoden paras kasvisruokakirja. Kirjan reseptit ovat helposti lähestyttäviä, ohjeissa käsitellään kasviksia taidolla ja antaumuksella.

Rouva Kasviksen parhaat ohjaa lukijaa satokauden mukaiseen kokkaukseen. Sadan kasvispainotteisen reseptin joukossa on muun muassa salaatteja, lisukkeita, keittoja, patoja, leivonnaisia ja jälkkäreitä. Kirjan joka aukeamalla on resepti sekä siihen käytettävän kasviksen esittely. Kasvistietoiskut tarjovat käyttövinkkejä ja oivaltavia makupareja.

Rouva Kasviksen Parhaat

Katso myös:
Testauksessa: Perinneruokaa prkl -keittokirja

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s