Parmankinkkuun kietaistut broilerinfileet

Parmankinkkuun kiedotut broilerinfileet

Broilerinfilee kypsyy meheväksi uunissa. Pehmeä mozzarella, basilika ja parmankinkku höystävät sen herkuksi.

Broilerinfileistä tulee helposti kuivia, kun ne paistaa. Aina, kun on aikaa, paistan niihin ensin pannulla pinnan ja laitan sitten kypsymään uuniin mietoon lämpöön. Näin ne säilyvät mehevinä.

Tällä kertaa maustoin broilerit nuijimalla niitä leivinpaperin välissä. Sen jälkeen paistoin niihin pinnan.  Päälle pala mozzarella-juustoa, salvian lehtiä ja parmankinkkukääre. Sen jälkeen uuniin. Lopputulos oli maukas ja mehevä.

Parmankinkkuun kiedotut broilerinfileet

4 broilerinfileepihviä
suolaa
mustapippuria
chili-jauhetta
oliiviöljyä
4 viipaletta mozzarella-juustoa
salvian lehtiä
4 viipaletta parmankinkkua

Laita isolle leikkuulaudelle leivin-tai voipaperi. Levitä paperille mausteet ja pyöritä broilerinfileet mausteseoksessa. Taita paperi ja nuiji kevyesti pihvejä, jotta mausteet tarttuvat niihin. Huomaa suolan määrässä myös parmankinkun suolaisuus.

Paista broilerinfileet tilkassa oliiviöljyä. Laita uuni kuumenemään 125 asteeseen. Kun broilerinfileet ovat ruskistuneet, ota ne työlaudalle ja laita päälle mozzarella-viipale, salvian lehtiä. Kiedo broilerinfileepihvi lopuksi parmankinkkuviipaleella ja kiinnitä koko komeus puisella cocktail-tikulla.  Paista broilerinfileitä uunissa, kunnes ne ovat kypsiä. Varmista broilerin kypsyys paistomittarilla. Työnnä se ennen uuniin laittoa broilerin paksuimpaan kohtaan. Kun mittari näyttää noin 74-75 astetta, on broileri kypsää. Voit kokeilla kypsyyttä myös tikulla. Jos broilerista irtoaa kirkasta nestettä, se on kypsää.

Saatat pitää myös näistä broileriresepteistä:

Cajun-maustettua broileria
Kokonainen broileri uunissa
Sitruunalla maustettu, uunissa kypsennetty broileri ja vihanneksia

 

 

Jätä kommentti