Cajun-maustettua broileria, bataattisosetta ja tomaatti-maissisalsaa

Cajun-maustettu broileri, bataattisose ja maissisalsa

Jamien 15 minuutin ateriat tarjosi inspiraation cajun-maustettuun broileriin. Ihan vartissa ei ollut valmista, mutta maukasta tuli.

Tässä ateriassa on kaikkiaan neljää väriä: oranssia (bataatti), tumman vihreää (pavut, korianteri, kevätsipuli), keltaista (maissi) ja punaista (tomaatti ja chili).

Tomaatti-maissisalsa

Maissisalsan voi tehdä sesongin aikaan tuoreista, mutta pakastemaissin tähkiä käyttäessä pääsee helpommalla ja salsan voi tehdä talvellakin ruokaa piristämään. Keventäjä voi jättää pois papuja maustavan pekonin, sekä broilerinfileepihvin polenta-kuorrutteen. Tosin se on kovin ohut, ei varsinainen panerointi.

Cajun-maustettu broileri, bataattisose, maissisalsa ja vihreät pavut

Salsa
1 pss pakastemaisseja
1/2 ruukku tuoretta korianteria
1 tuore punainen chili
4 kevätsipulia
3-4 kypsää tomaattia
2 limettiä
1 rkl oliiviöljyä
Bataattisose
n. 800 g bataattia
2 rkl makeaa chilikastiketta
20 g fetajuustoa
Broileri
4 broilerin rintafileetä
1 rkl cajunmaustetta
suolaa
1 rkl polentaa
oliiviöljyä
Pavut
200-300 g vihreitä papuja
4 viipaletta pekonia
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä

Valmista ensin salsa. Keitä maissi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Silppua korianteri, chili ja kevätsipuli pieneksi ja sekoita jäähtyneen maissin joukkoon. Pilko tomaatit ja lisää salsaan. Sekoita salsan joukkoon limettien mehu, oliivilöly, suola sekä pippuri. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Pese, kuori ja leikkaa bataatit kuutioiksi. Keitä kuutiot suolalla maustetussa vedessä, kunnes pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta makealla chilikastikkeella.

Pyörittele broilerinfileitä isolla leivinpaperilla polenta-, suola- ja cajunmausteseoksessa. Taita leivinpaperi fileiden päälle ja nuiji niitä lihanuijan sileällä päällä noin puolentoista sentin paksuisiksi. Paista broilerinfilepihvit oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Puhdista pavut ja keitä niitä noin 6 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. leikkaa pekoni pieneksi silpuksi ja paahda rapeiksi pannulla. Valuta pavut lävikössä, kaada kulhoon. Purista joukkoon yksi valkosipulin kynsi, lisää joukkoon pekoni ja sekoita.

Kokoa annokset laudalle tai lautaselle, murusta fetaa bataattisoseen päälle ja tarjoa salsa erikseen kulhosta.

Saatat pitää myös näistä resepteistä:

Tahmeat broilerinfileet ja vihannesnuudelivokki  
Mausteiset broileripyörykät 

Kana-kuskussalaatti ja jogurttikastike

 

Jätä kommentti