Helpot mustikkaiset joulutortut

Mustikkaiset joulutortut

Valmiit voitaikinalevyt ovat laiskan leipurin pelastus. Sulata niitä noin vartti, laita uuni kuumaksi ja valitse täyte. Tortut ovat jo melkein valmiit.

Kuten tämän blogin annista huomaa, olen todellakin laiska leipuri. Suuriin juhliin tilaan valmiin kakun ja takataskusta löytyy muutenkin vain muutama bravuuri. Joulutorttuja ”leivon” suunnilleen joka toinen joulu. Nyt innoituksena toimi Lidlin paistonkestävä, kotimaisista mustikoista tehty mustikkamarmeladi. Sillä sai loihdittua ihan huikeat Suomi100 -tortut.

Vihreällä kuulalla täytetyt tähtitortut lienevät somen tämän joulun hitti. Ihmettelen miksi. Lehtitaikina on hyvin neutraalinmakuista ja vihreä kuula myös. Minusta joulutortussa pitää olla vähän ytyä, sitä ei synny lauhkealla marmeladimakeisella. Eikä pidä käsittää vääriin. Vihreä kuula on meillä joulun herkkuja, muttei tortussa.

Mustikka-vaniljamarmeladissa sen sijaan on makua, joka istuu ihan yhtä hyvin jouluun kuin luumu-, vadelma- tai puolukkahillo. Jos kaapista löytyy erilaisia paistonkestäviä hillonjämiä kannattaa kokeilla niitä joulutorttuihin. Suosikki löytyy kokeilemalla.

Joulutortut (10 kpl)

1 pkt lehtitaikinalevyjä (voi-tai torttutaikina)
täyte:
paistonkestävää marmeladia tai hilloa
voiteluun:
1 kananmuna
päälle:
tomusokeria

Levitä taikinalevyt leivinpaperille ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä reilut 15 minuuttia.

Leikkaa levyt neliöiksi ja paina torttumuotilla neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Jos sinulle ei ole tähtitorttumuottia, käytä veistä. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne kostutetuin sormin keskelle alas hieman painaen.  Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle joko solmukohdan päälle tai alle, sekin lienee makuasia.

Voitele tortut kananmunalla. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Tupsuttele sihdin läpi hieman jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria. Nauti glögin kanssa.

Lisää jouluisia reseptejä:

Piparibrownies 
Lumoavan pehmeä riisipuuro 
Sitruunalla maustettu tiikerikakku

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s