Piparibrownies – hävikistä herkuksi

Piparkakkubrownies ja vadelmia

Meidän perhe on  varmasti planeetan ainoa, jolla on vielä helmikuun puolivälissä jäljellä piparkakkuja. Mutta ei hätää. Niistä pääsee herkullisimmin eroon leipomalla brownie-leivoksia.

Suklaanhimon saa taatusti tyydytettyä amerikkalaista alkuperää olevilla brownie-leivoksilla. Tosin näihin on tyhjennetty puolipurkillista pipareita, joten ihan alkuperäinen ei resepti ole. Onnistuneet brownies-leivokset ovat kostean meheviä ja niissä on ripaus suolaa. Paista ne leivinpaperilla vuoratulla uuninpannulla ja leikkaa tarjolle pieninä paloina.

Piparibrownies

125 g voita
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 – 2 dl piparkakkuja rouhittuna
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Laita piparkakut pieneen muovipussiin ja piparipussi vielä toiseen muovipussiin. Nuiji piparit kevyesti murskaksi.

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sulaneen voin joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri.  Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokeri -seokseen.  Lisää joukkoon suklaa-voiseos, sekä piparimurut ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannuun (noin 20cm x 30cm) ja paista noin 20- 30 minuuttia,  tai kunnes taikina alkaa jähmettyä keskeltä. Jäähdytä brownie kokonaan ja leikkaa paloiksi.

Koristele palat tomusokerilla. Tarjoa vadelmien ja kermavaahdon kanssa.

Jätä kommentti