Lumoavan pehmeä riisipuuro

riisipuuro, vadelmia ja karamellimanteleita

Kun aamun aloittaa tällä riisipuurolla, tuntuu päivä ihan juhlalta. Tarvitset puuroriisiä, täysmaitoa, voita, suolaa ja kanelitangon. Erilaisilla lisukkeilla loihdit puurosta herkun.

Täyteläisen pehmeän riisipuuron salaisuus piilee mielestäni hitaassa hauduttamisessa ja täysmaidossa.  Jos haluat riisipuurosta vegaaniversion, käytä mantelimaitoa, se tuo puuroon myös täyteläistä makua.

Riisipuuro

4 annosta

2 dl vettä
2 rkl voita
2 dl puuroriisiä
1 l täysmaitoa (Kiehu)
1 kanelitanko
0,5 tl suolaa
1 manteli

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vesi ja 2 rkl voita ja kiehauta. Lisää puuroriisi ja anna  kiehua hiljaa poreillein koko ajan sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito, kanelitanko ja suola. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi hyvin sekoittaen. Pienennä sitten lämpöä, laitta kattilan päälle kansi ja anna hautua hiljalleen kiehuen noin 50 minuuttia.  Kun puuro on valmis poista kanelitankoja sekoita joukkoon manteli.

Karamellimantelit

Hesarin ruokasivuilta löytyi joulupuuron höysteeksi marjainen manteliseos. Siinä kuorelliset mantelit saavat makua vaahterasiirapista, kanelista, suolasta ja sokerista. Suolaisen makeat mantelit ja raikkaat vadelmat tekevät riisipuurosta huikean herkun.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s