Syksyn herkku: punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio

Punajuuri on nyt satokauden aikaan makeimmillaan. Ja mikä parasta, se kypsyy paljon nopeammin nyt kuin pitkään varastoituna. Tämä punajuuricarpaccio on tehty kuorineen keitetyistä punajuurista.

Juureksista syntyy mainiot syyspäivän salaatit ja alkupalat. Punajuuricarpaccion voi tehdä monella tavalla, tarjota rucolapedillä ja höystää parmesaanilla sekä pinjansiemenillä. Osa tekee punajuuricarpaccion raaoista punajuurista ja vain marinoivat sen. Omaan makuuni on enemmän keitetyistä punajuurista tehty carpaccio, vaikkei siinä juuri carpaccion kaikki edellytykset ehkä täytykään. Ohuet siivut ovat kuitenkin oleelliset. Tässä versiossa punajuuret ovat pääroolissa ja sivuosioa esittävät salvia sekä fetajuusto.

Punajuuricarpaccio

noin 400 g punajuuria (4 keskikokoista)
oliiviöljyä
balsamicoa
salviaa tai rucolaa
vuohenjuustoa, fetaa, parmesaania tai sinihomejuustoa

Keitä punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, aikaa kuluu noin 45 – 60 minuuttia. Jäähdytä kypsät punajuuret ja kuori ne. Viipaloi kypsät punajuuret hyvin ohuiksi siivuiksi.

Asettele punajuuret lautaselle ja ripottele päälle salvian lehtiä. Valuta punajuurien päälle oliiviöljyä, balsamicoa ja rouhaisut suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle mielijuustoasi. Nauti alkupalana tai lisukkeena.

Saatat pitää myös näistä punajuuriresepteistä:

Punajuuririsotto
Uunissa paahdetut punajuuret

 

2 thoughts on “Syksyn herkku: punajuuricarpaccio

  1. Voi ei! Ei nyt! Ei tähän aikaan! Voi hyvä tavaton miten alkoi tehdä mieli punajuuricarpacciota just nyt ❤

    Tykkää

Jätä kommentti