Fazer nostaa kasvisruoan kärkeen uudistuvissa ravintoloissaan

Fazer Wicked Rabbit

Työelämän tiukentuneet aikataulut ja vaatimukset heijastuvat  suomalaisten ateriahetkiin. Pääsin kuulolle, kun Fazer julkisti Evidens Oy:llä teettämänsä Suomalaisten arjen ateriat -tutkimuksen ja tutustuin Fasun uuteen ravintolakonseptiin.

Rauhallinen lounashetki kiri ohi maukkaan

Vaikka yli 80 % suomalaisista kokee lounastauon tuoman irtautumisen työstä tärkeäksi, alle puolet kertoo ihanteellisen ruokahetken oikeasti toteutuvan arjessa. Tulos ei yllätä. Aika harva jättää puhelimensa käsilaukkuun tai työpöydälle. Lounastauko koetaan sekin työksi, on oltava tavoitettavissa aina ja kaiken aikaa. Työporukan yhteisen lounashetken aikana keskustellaan työasioista, eikä mieli pääse lepäämään. Silti kaipaamme lounastaukoomme enemmän rauhaa.

Seuraavaksi rauhallisuuden jälkeen vastaajat toivoivat lounashetken tarjoavan herkullista ruokaa ja viihtyisän ympäristön. Terveellisyys korostui 25-44-vuotiaitten naisten lounastoiveissa. Trendinä nousi esiin halu ostaa lounasravintolasta päivän päätteeksi ruokaa kotiin, peräti 51 % vastaajista arvosti erityisesti tätä mahdollisuutta.

Fazer uudistaa työpaikkaravintolansa

Fazer kertoi uusivansa ravintoloitaan laajasti seuraavien kahden, kolmen vuoden aikana. 1980-luvulla aloittaneet ja monelle tutut Amica-ravintolat muuttuvat vihreämmiksi, kasvisruoat nostetaan keskiöön ja niistä halutaan kaikille maistuvia vaihtoehtoja.

Fazer Food & Co

Kokonaan uudet Fazer Food & Co -ravintolat sisustetaan yksilöllisesti, niihin tehdään mahdollisuuksien mukaan sekä rauhallisia nurkkauksia yksin viihtyville että isompia pöytiä suuremmille lounasporukoille. Työpaikkaravintolasta vastaa oma ravintolapäällikkö ja palvelua sekä asiakkaan kohtaamisia halutaan korostaa. Perinteisistä ”höyryallas-linjastoista” siirrytään torimaiseen tarjontaan. Uuteen konseptiin kuuluu Wicked Rabbit -kasvisruoan saareke, jossa tarjoillaan keittoja, lämpimiä ruokia sekä runsas valikoima salaatteja. Myös lähiruoka- ja sesonkiajattelu otetaan kuulemma mahdollisuuksien mukaan huomioon ruokatarjontaa suunniteltaessa.

Fazer&Co -työpaikkaravintola Sanomatalossa

Fazer&Co Wicked Rabbit -saarekkeen tarjontaa

Lounastarjonnassa on valinnan varaa

Tutkimustulosten kuulemisen jälkeen pääsimme maistamaan päivän lounastarjonnan Sanomatalon uudistetussa työpaikkaravintolassa.  Salaattien ja kasvisruokien määrä todella yllätti. Wicked Rabbitin runsaan tarjonnan lisäksi muissakin saarekkeissa vihanneksia ja salaattia oli runsaasti. Saarekkeiden yllä olevat valaisimet saivat ruoan suorastaan hehkumaan syyssesongin väreissä.

Fazer & Co Wicked Rabbit -lista

Kasvissyöjille oli tarjolla todella maukasta juustoista kikhernekeittoa. Sitä oli mahdollista napata pieneen tai isoon kippoon. Pääruokana Wicked Rabbit -pöydässä oli muun muassa pinaatti-ricottacanneloneja, lisukkeina marinoitua peruna-tillisalaattia, hunajapaahdettuja lanttuja, marinoitua punasipulia sekä sekasyöjien saarekkeessa broilerimurekepihvejä. Kaikki ruoat tehdään paikan päällä ja henkilökunta todellakin oli läsnä kohtaamassa asiakkaat ja auliisti kertomassa ruoista.

Hyvä ruokahetki tuo iloa elämään

Mieltäni ilahdutti erityisesti kuulla Fazerin suunnitelmista levittää ruokaelämysten tarjontaa myös päiväkoteihin, kouluihin, opiskelupaikkoihin ja senioreiden palvelutaloihin. Töissä käyvän on yleensä melko helppo äänestää jaloillaan, jos työpaikkaravintolan tarjoama ei miellytä, mutta lapsilla ja vanhuksilla vastaavaa valinnan vapautta harvemmin on.  Monelle vanhukselle päivän kohokohta on lounas, olisi hienoa, jos se tarjoaisi aina elämyksen.

Työsarkaa ravintoloiden uudistuksessa ja henkilökunnan koulutuksessa riittää, sillä Fazerilla on 600 ravintolaa ympäri Suomen. Vastuukin on kova. Noissa ravintoloissa nautitaan yli 130 000 ateriaa päivittäin.

Fazer tarjosi maistelulounaan lehdistö-ja bloggaajatilaisuudessa Sanomatalon uudistetussa Fazer Food & Co -lounasravintolassa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s