Aamiaisherkku: samettinen mannapuuro

Spelttimannapuuro, kvinoaa ja punaisia viinimarjoja

Pehmeän kuohkea, samettinen mannapuuro keitetään spelttimannasta, viimeistellään Arto Rastaan ohjein paahdetulla kvinoalla ja vaahterasiirapilla maustetuilla viinimarjoilla. Lopputuloksena on aika hyvä viikonlopun puuro.

Maistoin ensimmäisen kerran spelttimannasta tehtyä puuroa SunSpeltin järjestämällä lehdistö-ja bloggaaja-aamiaisell. Tilaisuuden aiheena oli teen ja ruoan yhdistäminen. Olen äärimmäisen huono teeihminen, joten keskityn nyt ainoastaan tähän puuroon. Se oli niin samettisen pehmeää, että päätin kokeilla onnistuuko se minultakin. Ja kyllä, se onnistui ja niinpä resepti päätyy nyt jakoon.

En ole ahkera puuron syöjä. Kaurapuuro maistuu minulle silloin tällöin ja riisipuuro jouluna. Niinpä yllätyin itsekin ihastumisestani mannapuuron. Kouluaikojen muistot eivät nimittäin olleet mitenkään kultautuneet.

Mannapuuro on nopeatekoinen ja sopii arkiaamuunkin, mutta kvinoan paahtaminen vaatii tovin. Se kuitenkin kannattaa, sillä kvinoa saa paahdettuna hauskan popcornimaisen aromin ja tuo mukavaa purutuntumaa puuroon.

Spelttimannapuuroa, paahdettua kvinoaa ja punaista viinimarjaa

Paahdettu kvinoa
2 dl kvinoaa
1 dl rypsiöljyä
suolaa
Spelttimannapuuro
5 dl täysmaitoa (tai mantelimaitoa)
1 1/4 dl spelttimannaryynejä
1 tl suolaa
punaisia viinimarjoja
100 g punaisia viinimarjoja tai puolukoita
2 rkl vaahtesasiirappia

Aloita kvinoan paahtamisesta. Huuhtele kvinoa huolellisesti tiheässä siivilässä ja kaada ne sen jälkeen talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi. Mittaa öljy kattilaan ja lisää kvinoat. Kuumenna sekoittaen kunnes kvinoat alkavat posahdella samaan tapaan kuin popcorni. Laske hieman lämpöä, mutta jatka paahtamista kunnes kvinoat ovat kauniin ruskeita. Kaada kvinoat talouspaperin päälle, jotta saat ylimääräisen öljyn pois. Mausta kvinoat suolalla.

Keitä spelttimannapuuro. Kuumenna maito pinnoitetussa korkeareunaisessa kattilassa ja ripottele mannasuurimot joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Keitä puuroa noin kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi suola. Anna puuron hautua kannen alla vielä noin 2-5 minuuttia.

Sekoita siirappi puolukoiden sekaan ja ripottele puolukat puuroannosten päälle.

Teepariksi spelttimannapuurolle suositeltiin tilaisuudessa Teemaan Gaba Oolon -teetä. Teemaa järjestää muuten erilaisia teemaisteluja.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s