Veriappelsiinilohi marokkolaisin maustein

Veriappelsiinilohi on 1980-luvun kermaisen uunilohen mausteinen, raikas ja virkeä muunnos. Oikeastaan tässä ruoassa ei ole muuta yhteyttä tuohon klasikoon kuin uuni ja lohi. Ja hyvä niin.

Tein viime vuonna veriappelsiinilohta ihan perusmausten, hieroin suola ja pippuria kalan pintaan ja päällystin sen veriappelsiiniviipalein. Se oli ihan kohtuullisen makuista ja raikasta, mutta nyt päätin kokeilla hesarin marokkolaisen lohen ohjeella.

Kanelin lisääminen loheen tuntui vähän oudolta, mutta kaneli yhdistettynä jeeraan ja chiliin synnytti mainion makuyhdistelmän, jota raikasti aavistuksen kirpakka ja aina ihan veriappelsiini. Suosittelen.

Veriappelsiinilohi

veriapelsiinilohi eli uunilohi päällystetty veriappelsiinilla ja maustettu marokkolaisittain

600 -700 g lohifileetä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
½ tl kanelia
½ tl sokeria
1 chilipalko
1 – 2 veriappelsiinia
lisäksi
seesaminsiemeniä
persiljasilppua

Pyyhi lohifilee tarvittaessa puhtaaksi talouspaperilla. Laita leivinpaperi uuninpellin päälle ja rouhaise sille vähän suolaa. Nosta lohi uunipellille.

Sekoita suola, pippuri, juustokumina, kaneli ja sokeri pienessä kulhossa. Hiero mausteseos lohifileen pintaan. Pese ja hienonna chili. Ripottele chilihakkelus lohelle.

Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Pese veriappelsiini. Raasta sen kuori ja leikkaa veriappelsiini viipaleiksi.

Ripottele paistetulle lohelle veriappelsiinin kuoriraastetta. Viimeistele lohifilee appelsiiniviipaleilla. Tarjoa veriappelsiinilohi vaikkapa sitruunarisoton tai veriappelsiinirisoton kanssa. Parmesaanilla maustettu perunamuusikaan ei ole pöllömpi yhdistelmä veriappelsiinilohen kanssa.

Saatat pitää myös yrteillä kuorrutetusta uunikalasta.

Jätä kommentti