Vege-versio avokado-burgerista

Täytetty avokado, avokado-burger

Ajatus avokado-burgerista nauratti aluksi, mutta sitten päätin kokeilla ja kehittää oman version. Tämä annos tosin muistuttaa enemmän caprese-salaattia avokadon välissä kuin burgeria. Hilpeyttä herättävä alkupala tai brunssitarjottava siitä kuitenkin kehkeytyi.

Tämän annoksen vaikein homma on löytää täydellinen avokado. Sen luulisi olevan nykyään jo melko helppoa, mutta käynti lähikaupassa todisti muuta. Tarrasin syöntikypsään versioon ahneesti, sillä se oli tiskin ainut. Samalla sormeni sujahti läpi kuoren.  Ei hätää. Hyllystä löytyi pussillinen avokadoja kohtuuhintaan. Painelin varovaisesti niiden päitä ja totesin pussissa olevan arviolta pari lähes syöntikypsää, sillä painnellessa avokadon pinta antoi hieman periksi. Olin väärässä. Kaikki avokadot olivat raakoja ja kypsiä ne olisivat vasta noin neljän päivän päästä. Uusi reissu kauppaan, tällä kertaa isompaan markettiin kannatti, syöntikypsät olivat juuri sitä mitä luvattiin.

Kun olet löytänyt täydellisen avokadon, on loppu helppoa. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Pirskottele sitruuna avokadonpuolikkaille. Leikkaa alimmaiseksi tulevan avokadon ”pohjasta” pala, jotta se pysyy hyvin lautasella. Pilko poistettu pala ja käytä avokadon täytteenä sekin. Sitten vain väliin mieluisia raaka-aineita, mulla ne olivat mozzarella, tomaatti, marinoitu punasipuli ja itsetehty pesto. Lopuksi sulje avokado tikulla, jotteivat täytteet valahda ulos.

Mozzarellalla, tomaatilla ja pestolla täytetty avokado, avokado-burger

Täytetty avokado, avokado-burgeri, toimii hyvin brunssitarjottavana, häkellyttävänä alkupalana hyvien ystävien kesken tai kesäisenä lounaana. Avokadoahan ei voi koskaan syödä liikaa:)

Avokado-burger eli täytetty avokado

1 avokado/ruokailija
sitruunamehua
1 pkt mozzarellaa, riittää hyvin 3 annokseen
1 – 2 tomaattia
marinoitua punasipulia
itsetehtyä pestoa
mustapippuria myllystä
avokado-tai pähkinäöljyä
seesaminsiemeniä

Marinoi punasipuli ja anna marinoitua vähintään 4 tuntia. Valmista pesto.

Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Mausta avokadot kevyesti sitruunamehulla ja mustapippurilla. Leikkaa alimmaiseksi tulevan avokadon ”pohjasta” pala, jotta se pysyy hyvin lautasella. Pilko poistettu pala ja käytä avokadon täytteenä.

Viipaloi mozzarella paksuiksi paloiksi. Pese ja viipaloi tomaatti samoin.

Laita avokadon pohjapuolen päälle tomaattia, ripaus mustapippuria, marinoitua punasipulia, mozzarellaviipale ja sen päälle itsetehtyä pestoa. Sulje toisella avokadonpuolikkaalla ja tikuta. Tiputtele avokadon päälle hieman avokado-tai pähkinäöljyä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Saatat pitää myös näistä avokado-annoksista:

Kananmunilla täytetyt avokadot
Avokadotahnaa ja ruisleipää 
Tonnikala-avokadosalaatti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s