Il Birrificio yllätti pasta-annoksellaan

Il Birrificio annokset

Viimeinkin piipahdimme Il Birrificiossa. Olemme kulkeneet lukuisia kertoja panimoravintolan ohi, mutta tarvittiin ystäväporukka ja sopivan sateinen keli, jotta tiemme löysi sisään.

Il Birrificio sijaitsee Fredrikinkadulla, entisen ravintola Kynsilaukan paikalla. Ravintola on avattu jo vuonna 2015, joten emme olleet ihan ensimmäisten testaajien joukossa.

Il Birrin sisustus on rouhean kotoisa, kuten gastropubille sopiikin.  Sisään astutaan baarimaiseen tilaan, jota reunustavat käymisastiat. Kohtuullisen suuressa ravintolasalissa voi yhä aistia Kynsilaukan hengen. Rennon tunnelman luo paitsi sisustus myös juomien ja ruokien tilaaminen tiskiltä. Hyvä asia on, että ruoat tarjoillaan kuitenkin pöytiin, sillä muuten ystävien rento tapaaminen olisi pelkkää tiskillä hyppäämistä.

Menusta tarjoaa kohtuullisen valikoiman bistro- ja gastropub ruokaa.  Lihapainotteisella listalta löytyy muun muassa vegaaninen vaihtoehto, bataattiranskalaisia, fish & chips (lohesta?), parmesaanimakkaraa, possun kylkeä, burgeri ja myskikurpitsapasta. Il Birri on mukavasti omanrahan paikka. Annosten hinnat pysyttelevät, kahdelle tarkoitettua sianpäätä, listan kalleinta annosta,  lukuunottamatta, reippaasti alle 20 euron.

Il Birrificion myskikurpitsapasta

Seurueemme lautasille valikoitui Il Birrin listalta burgerit ja kasvispastat. En ole pitkään aikaan syönyt niin maukasta ja kekseliästä pasta-annosta kuin Il Birrin myskikurpitsa-portobellopasta. Pastan samettisen pehmeää makua täydensivät hasselpähkinät, valkosipulihilloke, ricotta ja rosmariini. Jos olisin kehdannut, olisin nuollut vielä lautasenkin.

Entäs se olut? Nolottaa tunnustaa, etten juurikaan juo olutta, mutta puolet seurueestamme joi, ja hyvä niin, sillä muuten emme olisi tulleet menneeksi  Il Birrificioon. Il Birrin hanoista irtoaa neljää talon omaa olutta ja valikoima on esitelty pubin sivuilla. Siellä voi myös vaikuttaa äänestämällä siihen mitä hanoista kulloinkin vritaa. Pubikokemuksen teki erityisen mukavaksi henkilökunta, joka oli ymmärtäväisen kärsivällistä oluesta täysin tietämättömällekin. Paitsi kunnioitusta herättävän asiantuntevan olutvalikoiman Il Birrificio tarjoilee myös maukasta ruokaa sekä hyvää kahvia. Vahva suositus.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s