Meksikolaiset pannukakut eli Mexican Hotcakes

Meksikolaiset pannukakut eli hot cakes

Meksikolaiset pannukakut ovat kuohkean pehmeät, melko samantyyppiset kuin amerikkalaiset pannarit.

Meksikolaiset pannukakut eli hot cakes olivat viime talvena kokeilulistallani, kun päätin maistella eri maiden pannareita tai lettuja. Hirmu pitkälle en ole vielä kokeiluissani päässyt, mutta tässä nyt yksi testailujeni tulos.

En väitä näiden hot cakesien ohjeen olevan juuri se alkuperäinen ohje. Olen sitä mieltä, ettei sellaista hevin löydykään, sillä resepteillä tai ruokaohjeilla on tapana kiertää suvuissa, perheissä ja kaveripiireissä ja lähes jokainen kokki lisää niihin jotain omaa tai tuunaa niitä mieleisekseen.

En ole ikinä käynyt Meksikossa ja reseptikokeiluni perustuvat täysin eri blogeista ja nettisivuilta löytämiini ohjeisiin. Niinpä en suurella rintaäänellä vakuuttele tämän reseptin olevan välttämättä se aito ja ainut oikea.

Monien sivustojen mukaan meksikolaiset pannukakut nautitaan usein vaahterasiirapin ja voin kanssa, mutta pannukakuthan ovat siitä hauskoja syötäviä, että niiden kanssa maistuvat sekä suolaiset että makeat lisukkeet. Hot cakesien rakenne on mehevän muhkea. Juuri sellainen, johon sula voi tai vaahterasiirappi tuo ihanasti makua.

Meksikolaiset pannukakut eli Mexican Hotcakes

Meksikolaiset pannukakut eli Mexican Hotcakes

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl täysmaitoa
noin 3/4 dl sulatettua voita
1 tl vaniljajauhetta tai -sokeria
1/4 tl suolaa

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita ja jätä sivuun odottamaan.

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin. Laita valkuaiskulho hetkeksi syrjään. Sekoita haarukalla keltuaisten rakenne rikki.

Lisää keltuaisten joukkoon maito, sulatettu voi ja vaniljajauhe ja hämmennä ainekset sekaisin. Lisää keltuaisten joukkoon vähitellen jauhoseos koko ajan hämmentäen ja sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää valkuaisten joukkoon suola ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Ota ensin 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita se taikinaan nostellen, lisää loput valkuaiset samalla tavalla.

Paista pannukakut voissa keskilämmöllä kunnes ne ovat molemmin puolin kauniin kullanruskeita. Mitä paksumpi pannukakku on, sitä kauemmin sen pitää paistua. Älä siis käännä pannaria liian aikaisin.

Tarjoa meksikolaiset pannukakut mieleistesi lisukkeiden kanssa, esimerkiksi vaahterasiirapin ja marjojen.

Saatat pitää myös hollantilaisesta pannukakusta, amerikkalaisista pannukakuista, venäläisistä syrnikeistä eli rahkaletuista tai perinteisestä suomalaisesta pannukakusta.

Jätä kommentti