Hollantilainen pannukakku – Dutch baby, oh my!

Hollantilainen pannukakku

Hollantilainen pannukakku, Dutch baby osui silmiini Nigella Lawsonin resepteistä. Tämä valurautapannuun tehty herkku hurmasi meidät heti ensi paistolla.

Hollantilainen pannukakku ei sinänsä eroa ihan hirveästi muista pannukakuista, paitsi hauskalla paistotavallaan ja rapeilla reunoillaan. Tämä pannukakku tehdään nimittäin suoraan valurautapannuun ja siitä se on hauska tarjotakin. Kuvan valurautapannu on äitini vanha pannu. Sillä on tehty monet herkut ja nyt rakkaalle, muistoja tulvivalle pannulle löytyi erityisen herkullinen käyttötarkoitus.

Hollantilainen pannari sopii sunnuntain letkeälle aamaiselle tai brunssille – sitten, kun sellaisia taas uskaltaa järjestää. Nigella lisäsi omaan pannariinsa muskottipähkinää ja tarjoilee sen ranskankerman kanssa, mutta muuten ollaan huippukokin kanssa samoilla linjoilla.

Tätä kokeillessani, päätin aloittaa tutustumisen eri maiden pannukakkuihin. Päätös ei tietysti vyötärölinjaa kavenna, mutta toivottavasti kokeiluista tulee hauskoja ja herkullisia. Olen laiska leipuri, mutta pannukakuille riittää sentään tarmoa. Jatkoa siis seuraa, jollain aikavälillä:)

Hollantilainen pannukakku

Hollantilainen pannukakku, Dutch baby

4 annosta

3 isoa kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeri
1/2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
ripaus suolaa
2 dl täysmaitoa
2-3 rkl voita pannulle

Laita ensin valurautapannu uuniin ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Pannu saa lämmeta uunissa noin 5-10 minuuttia, sillä voi sulatetaan kuumaan pannuun ja päälle kaadetaan pannukakkutaikina.

Tee sitten taikina. Riko munat sekoitusastiaan. Vatkaa munat valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi sähkövataimella.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauheseos ja maito kananmunavaahtoon ja sekoita taikina taasaiseksi.

Ota valurautapannu uunista pannulappujen kanssa ja lisää voi pannulle. Kun voi on sulanut, kaada pannukakkutaikina pannuun ja laita pannu takaisin uuniin. Anna hollantilaisen pannukakun paistua noin 20 minuuttia.

Ripottele hieman jäähtyneen pannarin päälle tomusokeria ja tarjoile hollantilainen pannukakku esimerkiksi marjojen, vaahterasiirapin ja kermavaahdon tai sitruunaisen jogurttikastikkeen kanssa.

Oletko muuten jo kokeillut rahkalettuja eli syrnikkejä?

Jätä kommentti