Chorizo-pastavuoka mehevöityy vuohenjuustolla

chorizo-pastavuoka

Chorizo-pastavuoka saa mukavan pehmeän maun vuohenjuustosta. Parmesaaniraaste viimeistelee tämän maukkaan uuden aallon makaronilaatikon.

Chorizo-pastavuoasta on tullut muutamassa vuodessa selvästi kova kilpailija kotoisille makaronilaatikoille. Ohjeita löytyy pilvin pimein. Sain inspiraation tähän pastavuokaan Soppa365 -reseptistä. Yksinkertaistin ohjetta hieman ja jätin pois muun muassa mozzarellan, jottei vuoasta tulisi liian juustoinen.

Mutta silti tässä ohjeessa hieman tulinen makkara yhdistyy kuitenkin pehmeään vuohenjuustoon ja timjamilla maustettuun tomaattikastikkeeseen. Kun paistoksen ainekset ovat vuoassa, viimeistelin sen creme fraichellä ja ripauksella parmesaaniraastetta. Perhe kiitti ja suosio näkyi lähes tyhjentyneestä vuoasta:)

Chorizo-pastavuoka

chorizo-pastavuoka

noin 7 dl keittämätönta gnocchipastaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa (á 400g)
1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2- 3 valkosipulinkynttä
tilkka oliiviöljyä paistamiseen
1-2 tl sokeria
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl balsamietikkaa
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
300 g chorizoa
Juustotahna
150 g vuohenjuustotuorejuustoa
2 dl raastettua pecorinoa tai parmesaanijuustoa
1 kananmunankeltuainen
Pinnalle
1 prk creme fraichea
parmesaaniraastetta

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.

Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Tee kastike isoon kaattilaan. Kuullota valkosipulia oliiviöljyssä hetki, mutta älä anna sen ruskistua, ettei se muutu kitkeräksi. Lisää kattilaan tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit. Anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta kastike timjamilla, suolalla, mustapippurilla, balsamietikalla ja sokerilla. Anna kastikkeen odottaa vuoan kasaamista.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Leikkaa makkara siivuiksi ja ruskista se pannulla. Sekoita ruskistetut makkarat ja keitetty pasta tomaattikastikkeen joukkoon.

Tee juustotahna. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.

Kokoa pastavuoka kerroksittain korkeaan uunivuokaan ((koko noin 25 cm x 35 cm). Lisää ensin vuoan pohjalle tomaattinen chorizo-pastaseos, pudottele kerroksen päälle nokareita juustotahnaa, lisää taas tomaattista makkara-pastaseosta ja päälle juustotahnaa. Jatka näin, kunnes sivele viimeiseksi pastakerroksen päälle creme fraiche. Ripottele vielä parmesaaniraastetta vuoan päälle. Laita chorizo-pastavuoka uuniin ja anna sen paistua noin 15-20 minuuttia.

Saatat pitää myös tästä tomaattisesta raaka-makkarasta tehdystä pastakastikkeesta tai tuoreista kirsikkatomaateista tehdystä raaka-makkarakastikkeesta.


Jätä kommentti