Tomaatti-tuoremakkarakastike pastalle

Tomaatti-tuoremakkarakastike pastalle

Tuoreista kirsikkatomaateista, mausteista ja laadukkaista tuoremakkaroista syntyy ihan mainio kesäinen kastike pastalle. Siitä pitävät nekin, jotka yleensä vieroksuvat makkaroita.

Valitse tähän pastaan keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Tuoremakkara voi olla mitä lajia vaan, kunhan se on laadukasta. Itse käyttäisin mieluusti Harjun makkaratehtaan seitsemän chilin makkaraa. Valitettavasti sitä en tähän hätään saanut ja pataan päätyi Votkinsin valkosipulinen tuoremakkaraa. Se oli mielestäni liian säyseää, mutta tulisuus on makuasia jos mikä. Pidän muutenkin tuoremakkarassa lähes kaikista muista mausteista, mutten valkosipulista, vaikka valkosipuli kuuluukin muussa ruoanlaitosssa luottomausteisiini.

tomaatti-tuoremakkarakastike

Tomaatti-tuoremakkarakastike pastalle

400 g tuoremakkaroita
oliiviöljyä
salvian lehtiä
1 laakerin lehti
1 tuore punainen chili
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
noin 600 g kirsikkatomaatteja (keltaisia ja punaisia)
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
reilu kourallinen hiennonnettua tuoretta basilikaa

Pilko tuoremakkarat palasiksi ja paista niitä oliiviöljyssä paistinpannulla. Paista, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin. Lisää joukkoon muutama tuore salvian lehti sekä laakerinlehti.

Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Pilko punasipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Lisää makkarapannulle chili ja sipulit. Kuullota kevyesti.

Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne makkarapannuun. Kaada pannulle balsamiviinietikka. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia, jotta kirsikkatomaatit mehustuvat ja maut tasaantuvat. Maista ja mausta  suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla sekä basilikalla.

Keitä kastikkeen kaveriksi pastaa, pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Tarjoa tomaatti-tuoremakkarakastike vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kanssa.

Saatat pitää myös näistä pastaruoista:

Pastaa, jättikatkarapuja ja chorizoa

Pastaa, valkosipulia, chiliä, pinaattia ja kesäkurpitsaa

Köyhän miehen pasta

Munakoiso-kesäkurpitsapasta

Jätä kommentti