Pastaa, jättikatkarapuja ja chorizoa

pastaa, chorizoa ja jättikatkarapuja

Hesarin ruokasivuilta löytyy usein kokeilunarvoisia reseptejä. Viime viikolla inspiraation tarjosi Henri Alénin helpot äyriäisherkut. Niistä ensimmäiseksi pääsi testiin jättikatkarapupasta.

Jättikatkarapusta on meillä usein perjantaiherkkua. Yleensä ostan raakoja, pakastettuja jättikatkarapuja torstaina, annan niiden sulaa rauhassa jääkaapissa yön yli. Maustan ne hienoksi hakatulla tuoreella chilillä ja persiljalla. Keitän pastan, lorautan joukkoon vähän oliiviöljyä ja rouhaisen suolaa myllystä. Pannu kuumaksi ja siihen oliiviöljyä, valkosipulia ja maustetut katkaravut. Raaka katkarapu on harmaa. Kun katkaravut ovat kypsiä, väri muuttuu kauniin vaaleanpunaiseksi. Sen jälkeen pasta pannulle rapujen joukkoon ja ruoka on valmis. Koko hommaan pilkkomisiin päivineen kuluu aikaa kuluu vain noin 15 minuuttia.

Alénin jättikatkarapureseptissä pastaan tuovat makua paitsi valkosipuli myös paahdettu säilötty paprika ja chorizo-viipaleet. Pelkäsin ensin säilöttyjen paprikoiden tuovan pastaan liikaa etikkaisuutta, mutta lopputulos oli loistava. Tässä linkki tähän mainioon reseptiin.

Kiitokset reseptistä kokille eli Henri Alénille.

Saatat pitää myös näistä pastaresepteistä:

Kesäkurpitsa-pinaattipasta

Omenainen pekonipasta

Helppo ja nopea chorizo-pasta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s